Автор
Woman.bg

Този транссексуален модел пренаписа историята

Бразилският транссексуален модел, Леа Ти, пренаписва историята на изкуството с последната си фотосесия. Новата корица на бразилското издание на списание „Ел“ предизвика фурор и стана повод за размисъл по много въпроси.

36-годишният модел блесна на корицата на модното издание във фотосесия, пресъздаваща картината на Сандро Ботичели „Раждането на Венера“. Леа Ти е в ролята на богинята, която е застанала на мидена черупка и прикриваща тялото си с дългата си коса. С тази фотосесия издателите провокират света, излагайки чисто гол транссексуален модел на корица.



Леа израства в меката на бранша, Италия и е първият транссексуален модел, дефилирал на откриването на Олимпийските игри през 2016 г. Тогава Ти представи страната си и отново предизвика противоречиви реакции.

В същия брой на „Ел“ е публикувана и снимка, пресъздаваща „Мона Лиза“ на Леонардо да Винчи. Модел на фотосесията е 67-годишната Соня Брага, която позира със същата загадъчна усмивка в елегантна поза.



Пресъздаването на шедьоври от изобразителното изкуство продължава и напред по страниците на същото издание с кадър, вдъхновен от картината на Густав Климт „Целувката“. За снимката позират бразилската актриса Таис Араужо и съпругът й Лазаро Рамос.



А вие какво мислите за смелото пресъздаване на класики от изкуството? Харесва ли ви горещият бразилски прочит? Или това е неуважение, спрямо авторите и тяхното творчество?

Четете още: Новите екзотични моделки на Victoria's Secret