Имали сте тежка работна седмица? Има много варианти да се отморите и да релаксирате, но със сигурност един от най-изпитаните и традиционни методи са обичаните от всички спа-процедури. Може би сте опитвали някои от стандартните, но тук ще ви разкажем за някои по-екстравагантни и определено скъпи спа-глезотийки, а нищо не ни пречи дружно да помечтаем за тях

Арома спа педикюр

Предлага се в калифорнийския спа център Agoura Hills и струва 200 долара. Освен педикюра, ще ви направят масаж на пръстите със смес от бял шоколад и ягодов трюфел.

Ритуал за късмет

Определено звучи доста екзотично, нали? Предлага се в Encore Wynn в Лас Вегас. Продължава 80 минути, като идеята е, че процедурата ще хармонизира тялото ви съгласно принципите на фън шуй. Започва с масаж от 50 минути с тайландски билки и масла на дланите и ходилата, а цената е скромните 250 долара.

Елизийско почистване (от името на хотела, където се предлага)

Предлага се единствено в Chicago Elysian Hotel и струва 300 долара. Процедурата се стстои в ексфолиране на кожата и масаж с водорасли.

Балсам от хайвер

"Ирански хайвер от белуга" - звучи като прекрасна наслада за небцето, нали? Тук обаче става въпрос за друго - точно масаж с такъв хайвер е поискала самата Катрин Зита-Джоунс в South Kensington Spa. Това се е случило през 2007 г. и оттогава в хотела се предлага масово тази услуга срещу 400 долара.

Златна процедура на лице UMO

В тази маска за лице има 24-каратово злато, а цената за няколкочасов престой на лицето ви е 400 долара. Според специалисти досага на фината кожа на лицето с благородния метал се отразява изключително добре на свежия ви и тонизиран вид.

Кралска процедура

Какво ще кажете за потапяне във вана с розови листенца и масла, а след това прави ексфолиране с червено вино и масаж? И всичко това продължава 90 минути, струва 451 долара и се предлага се в Bund Five Spa Oasis в Шанхай.

Гранд лукс лицева процедура

Става въпрос за наистина луксозно спа преживяване - включва маска за лице с хайвер, ексфолиране с диаманти, процедури за клепачите, масаж на ръцете и ходилата. Всичко това се предлага в хотел Radiance в Сан Франциско и струва 750 долара.

Вана Evian

Вероятно това е най-скъпата вана, която може да вземете. Клиентът влиза във вана с 1000 литра вода Evian и маргаритки. Докато си почивате във водата, хапвате деликатеси като шоколад, foie gras и сьомга. Предлага се в SoBe’s Hotel Victor, а цената е 5 000 долара.

Четете още: Внимавай, скъпи, ще си измисля скъпо хоби!