Повече от сто килограма тежала Юлияна Дончева при първата си бременност, а след раждането на сина й Дани положението ни най-малко не се променило. „И така, след 30 години, в които спокойно си живеех в графата „слаба като точилка” и аз минах в отбора на тези, които всяка сутрин се събуждаха с надеждата, че кантарът ще е по-благосклонен от вчера”, пише бившата депутатка и телевизионна водеща в книгата си „Код червено-Моята истина за храната”.
Това е първата й книга, а на премиерата вчера съветите на Дончева чуха миската Антония Петрова с новия си приятел, Ернестина Шинова, Ирина Флорин, Антон Стефанов,Ирина Флорин, Мариана Векилска.
„Храната е емоция и зависи само от нас дали ще е положителна и зареждаща“, сподели Юлияна Дончева на събитието по представянето на новата й книга.

„Вследствие на дългогодишни опити, приложени върху самата мен и върху хора от семейството ми, съм постигнала реални резултати. Свалянето на повече от 50 килограма от личното ми тегло в рамките на година показва, че някъде по пътя към целта си съм налучкала своята истина“, обяснява Юлияна. Още по-важното е, че тя успява да задържи килограмите си през следващите 20 години, докато не забременява с втория си син Станислав, кръстен на сегашния й съпруг. В книгата детайлно са описани храните, на които набляга Дончева, както и упражненията, които й помагат да поддържат своята топформа. Тя категорично отрича диетите, но за сметка на това пие много вода, но не каква й да е, а преструктурирана. Тя се получава по различни начини-замразяване и размразяване, чрез йонизиране и чрез наливането на водата в специални бутилки. Денят си започва с топла вода с лимон и закусва годжи бери или ленено семе. Задължителна е и тренировката сутрин, с която Дончева е свикнала още от ученичка. Храните, с които отслабва, са ябълки, ананас череши, диня, сварено яйце и кисело мляко.

Четете още: Как да се пазим от напълняване през студените месеци