Автор
Woman.bg

Мъжете се влюбват във външност, жените - в качества

Мобилно приложение разкрива по какви белези и характеристики се привличат взаимно двата противоположни пола при онлайн запознанствата.

Анализът от данните на приложението, което се използва от близо 50 млн. потребители от целия свят, прави революционно откритие, отнасящо се до начина, по който двойките се свързват помежду си.

Резултатът от мащабното проучване показва, че мъжете, които са се възползвали от услугите на приложението, са били привлечени предимно от външния вид на представителките от нежния пол. Последните пък, от своя страна, при избора си на партньор на първо място поставяли интелекта и качествата като отговорност, уравновесеност, решителност, лидерски способности и сериозно отношение към живота.

Мъжете обаче далеч не оценявали половинките си по вътрешната им красота, а напротив – колкото по-атрактивна външност притежавала тя, толкова по-голяма се оказвала вероятността той да се влюби в нея.

Четете още: Toва подлудява мъжете!

Австралийският експерт по връзките Деби Уайт отбелязва пред Daily Mail, че колкото и полезно за самотните сърца да е това приложение, то все пак може да ограничи и дори да влоши целия процес на общуването и пълноценното опознаване. Всичко това, от своя страна, би могло до голяма степен да провокира погрешни впечатления у представителите и на двата пола и да ги доведе до заблуда едни към други.

„Най-лошото при онлайн запознанствата е хората да мислят, че имат много по-голям избор“, допълва тя и продължава: „Едно проучване в областта показва, че колкото по-голям избор имате, толкова по-склонни сте да правите грешния избор.“

Това се дължи най-вече на факта, че мъжете винаги ще бъдат привлечени от най-привлекателната жена в стаята, докато дамите ще насочат вниманието си към най-интелигентния, най-спокойния и уверен мъж. Явление, което е резултат от естествено заложените усещания в биологията и на двата пола.

Учени от Университета на Абърдийн в Шотландия коментират резултатите, като посочват, че те изобщо не ги изненадват, имайки предвид генетически заложения у човека подсъзнателен стремеж към оцеляване на вида.

Четете още: Науката заключи: Няма любов от пръв поглед