На командировка, с колега, който й е намигнал на вечеря. На почивка - със сервитьор, докато съпругът й си пийва в бара. На работа - с женения и съвсем непривлекателен съсед по офис… Полина винаги и навсякъде ще намери човек, с когото да изневери на мъжа си. И така вече от десет години, а съпругът й нищо да не подозира, макар че в леглото й са се отбивали и общи приятели. Полина далеч не е красавица - човек не би я забелязал в тълпата. Не е стройна, няма обичайните признаци на сексапила - страхотен бюст, вълнуващи извивки на дупето и сочни устни. Въпреки това обаче тя винаги може да се похвали с някоя нова кратка и умопомрачителна любовна афера.

История първа. Екстремна.

“Знаеш ли, просто не мога без това. Ако мъжът ми не е покрай мен за един час, веднага започвам да се озъртам, да търся някого. И не е като да ми се прави секс… или пък мъжете наистина да си заслужават. Ето, веднъж отидохме в Турция, в Анталия. Настанихме се в хотел. Мъжът ми всяка вечер беше в бара. Пихме първа вечер, пихме втора, а на третата вече ми омръзна. И изникна онзи сервитьор, дори не си спомням как се казваше, още на плажа ми намигаше. Срещнах го случайно във фоайето, обменихме една-две реплики и го помъкнах към стаята ни. Беше млад и страстен, мъжът ми можеше да влезе всеки един момент, но не изпитах нищо особено. А младежът още цяла седмица, докато бяхме в хотела, ми се усмихваше, намигаше ми и ме канеше на джогинг на плажа, погалвайки ме тайно по рамото.

Мъжът ми дори не усети, че в стаята е имало друг мъж. Напротив, зарадва се, че вечно мрънкащата Полина се усмихва с най-очарователната си усмивка от онази вечер нататък."


История втора. Работна.

“Имаше един друг случай, пратиха ме на командировка на морето. Денем обсъждахме бъдещето на нашата фирма, а вечер се раздавахме по местните барове. Имаше там един колега от провинцията, дългуч, зле облечен, грозен, но през цялото време ме гледаше с някакво обожание. Помислих си, защо пък не? Поканих го в хотелската си стая. Първата нощ нищо не се получи, заспахме. Но втората всичко си стана. Не бих казала, че беше нещо невероятно, но той толкова сладко ми стискаше ръката под масата всичките останали дни от командировката, че се разтапях. Ако говорим за оргазъм, получавах го именно от тези невинни тайни ръкостискания.”

Коварният колега дори не писал на Полина, след като и двамата се върнали в градовете си. Жената демонстративно публикувала щастливи снимки със съпруга си в социалните мрежи, показвайки, че всичко й е наред, че е щастлива.

История трета. Курортна.

“Отидох на почивка сама. Реших този път да се стегна - никакви мъже и креватни приключения. Пречупих се на втората седмица, дотогава се гордеех със себе си, че съм устояла на изкушението. На вечеря обаче го срещнах него, беше на почивка със свой приятел.Последният вече си беше намерил дама, с която да си прекарва времето на курорта. Коста не ми хареса, но след 2-3 чаши вино ми се замая главата и го помъкнах към стаята си. Цяла седмица след това спахме заедно. Когато се върнах у дома, се чухме само веднъж, но нямаше какво да си кажем. Докато мъжът ми ме притискаше нежно към себе си и ми шепнеше, че е време да се замислим за още едно дете. Тогава ме хвана страх. Ами ако забременея и се окаже, че детето не е от мъжа ми или че изобщо не знам от кого е? Макар че си мисля, че той няма да забележи.”

Защо тя изневерява?

Нашата цивилизация ограничава инстинктите ни с морал. Въпреки това постоянно чуваме истории как някой е изневерил на някого. В културата ни има двойнственост, има изневери, но хората се стараят да ги държат в тайна. Нека уточним какви са мотивите, тласкащи жената към изневяра.

Харесва й да прави секс с различни мъже

От гледна точка на инстинктите и мъжете, и жените обичат да правят секс. Митът, че мъжете са полигамни, а жените моногамни, се подкрепя от мъже, които искат да изневеряват и при това да разчитат на верността на партньорката. Има двойки, в които партньорите се разбират, че изневерите са допустими. Случват се и “шведски семейства” - мъж, жена и любовник. При това поведението на мъжа, който позволява на жена си да спи с някой друг, се струва налудничаво на някои. Но именно в това конкретно семейство това е нормално, защото партньорите така са се разбрали и никой не е имал нищо против.

Харесват й емоциите, които й дава тайната връзка

Тя обича да бъде ухажвана и да прави секс. Това е най-разпространеният вариант на изневярата. Има момент на ухажване, момент на флирт, топлота, чувства, тайна, която се пази от околните, особена интимност. Например двама постоянни партньори дори и в леглото си говорят не само на тема секс, но и обсъждат битови въпроси - какво да сготвят, какво да купят, къде да пратят детето на училище. По общо времетраене сексуалните, еротичните и пикантните теми заемат доста малка част от общуването. А при любовниците сексът е в центъра на вниманието. Любовниците не си говорят за “битовизми” - те са изцяло съсредоточени един върху друг, наслаждават се на компанията. Жената получава по-бурни и по-концентрирани емоции от срещата. Освен това любовниците ги обединява планирането на следващите срещи, те имат обща задача, превръщат се в съучастници.

Влюбването не е преминало в любов

“Всичко стана сиво”, оплакват се някои жени, “Любовта отмина”. Не е отминала любовта, а влюбването - онази ярка искра, която по правило гори от 2 до 7 месеца. Страстта се уталага, но се появява любов, хората се обвързват чрез уважение един към друг, чрез общите нематериални ценности и възгледи. Любовта е разтегливо и плътно чувство, то расте постепенно и е тясно свързано с взаимното уважение. Ако го няма, любовта трудно ще се развие. Откърмването на любовта е съвместно занимание. Ако любовта не нараства, то и жената, и мъжът могат да се опитат да повторят влюбването с някой друг.

Оправдания

“Мъжът ми не ми обръща достатъчно внимание”, може да каже изневерилата жена, опитвайки се да се оправдае. Все едно никога не би го направила, ако не беше грешката на мъжа й - следователно той сам си е виновен. Да, случва се на жената да й липсва внимание от страна на партньора. При това хората могат цивилизовано да обяснят, че имат нужда от внимание, да си поговорят. Друга ще каже “Всичко се корени в детството ми”, все едно родителите й са виновни, че сега я влече кръшкането. Но хората не са заложници на детството си. Те имат свобода на действие, могат да анализират постъпките си. Около 90 % от постъпките на партньорите в двойката са резултат от уговорки и компромиси, само 10 % са повлияни от външни фактори - детство, съвети на роднини и приятели, медии.