Откакто свят светува хората търсят връзка между съдбата и датата на раждане. Едни вярват в зодиака, други в китайския хороскоп, а трети – в друидския календар. Няма научно обяснение за тези поверия, но знаем със сигурност, че през първия месец от живота си човек формира връзката си със заобикалящата го реалност и залага първите навици в подсъзнанието си. Ето какво можем да кажем по месеца на раждане на партньора ви:

Януарски мъж

Януарските мъже са личности със силна воля, индивидуалисти. Трудно е да не ги забележите. Те бързо схващат същината на случващото се. Надеждни са, можете да разчитате на тях. Винаги дават искрени дружески съвети. Нетърпеливи са. Не вярват в съдбата, смятат, че животът зависи от самия човек. Праволинейни са, не умеят да лъжат.

В характера на такъв мъж има нещо непринудено, което веднага се набива на очи. Хората или го обичат, или го мразят, няма средно положение. Той не винаги се ориентира добре в хората, не вижда нюансите в човешкия характер и често се разочарова заради това. Но има блестящ аналитичен ум. Не всеки може да се разбира с него, за целта се изисква повечко търпение и по-малко високомерие. Той е спокоен, стабилен, уравновесен в работата. Можете да му възлагате най-сложните задачи, той ще се справи. Практичен е, умее да се издържа, не трупа дългове. Отбягва раздразнителни и шумни хора.

Януарският мъж има онази жизнена сила, която е необходима за съществуването на всеки екип. Трудно можете да го обезкуражите и да го накарате да се отклони от избрания път. Той е донякъде егоистичен. Често подлага на риск отношенията си с близките си хора. Винаги е предвидлив в деловата сфера, но с близките може да се кара за дреболии. В работата няма да се престарава, ако не вижда лична изгода. В свободното си време обича да си прави планове за бъдещето, да се занимава с интелектуална дейност.

Февруарски мъж

Февруарският мъж е чувствителен и има силен характер. Бързо мисли и обича да решава възникналите въпроси на момента. Проблемите в живота и работата постоянно го тревожат. Има развито въображение, сърдечен е. Понякога му липсват артистизъм и изтънчен вкус, философски ум и способност за математически анализ.

В общуването е инат, в работата не обича да слуша съвети от никого, но за щастие рядко защитава безнадеждни идеи. Облича се скромно, без шик, но ако му трябват много пари, винаги може да ги изкара. Способностите му се разкриват след 30-годишна възраст. Обича да бъде активен обществен деец, свещеник или възпитател.

В любовта винаги е идеално чист, семейството за него е нещо свято. В интимните отношения е честен и скромен, недостатъчно решителен – и такъв си остава цял живот.

Мартенски мъж

Мартенският мъж се отличава с добри обноски. Той прекрасно се владее, трудно можете да го изкарате от равновесие. Стреми се към постоянно самоусъвършенстване, има добре развит интелект. Трудно прави компромиси, не понася авантюри. Честолюбив е, интересува се от общественото мнение. Трудно понася критика по свой адрес, ако бъде незаслужено обвинен за нещо, ще го преживява много дълго.

Невероятно ентусиазиран човек. Мъдър е, лесно намира правилните решения, действа бързо. Мотивира го стремежа му към успех. Когато не е в настроение, може да избухне, да каже груби думи, което обикновено не му е присъщо, после дълго да се кори за несдържаността си. Но той обикновено е прав, не можете да го обвините, че е несправедлив. Винаги е дисциплиниран и изисква същото и от останалите. Стреми се да изразява себе си, проявява неизчерпаема фантазия и изобретателност в работата. Интелектът му и умението да мисли логично надвиват емоционалната у страна. Не се стреми да е лидер, но никой не може да ръководи по-добре от него спешни и важни проекти. В екстремни условия винаги е подреден, решителен, лесно намира правилното решение. В такива ситуации не слуша чуждо мнение, тъй като се опасява да изгуби ценно време. Успехът му е гарантиран още и от това, че противниковата страна не е готова за такъв стремителен натиск.

Априлски мъж

Априлският мъж е доброжелателен, многословието не му е присъщо, делови човек е. Като малък не е водач на тайфата, но неизвестно защо всички го търсят за съвет.

На зряла възраст е старателен във всичко, занимава се с пипкави задачи с видимо удоволствие, стреми се към съвършенството в това, което му се случва да прави. С каквото и да се занимава, рано или късно ще стане най-големия специалист в професията си – в завод ще е незаменим майстор, в университета – опитен преподавател, в спорта – търпелив треньор, а в бизнеса – надежден партньор. Никога не отказва да се натовари с обществена дейност. Честолюбив е и това му помага да си спечели високо положение в обществото.

Има една черта на характера, уважавана от всяка тъща – сговорчив е, почти винаги е спокоен, старателен, трудолюбив и добросъвестен. Отстъпва пред жена си за дребните работи, но по сериозните въпроси проявява такава твърдост, че близките му дори не се опитват да го разубедят.

В жените най-много цени чистоплътността. Да не дава Господ да му се покажете с омърляна кухненска престилка – ще си замълчи, но ясно ще ви покаже, че това не му е приятно. Ако присъства на конфликт на жена си с околните, винаги е на нейна страна, дори ако тя не е права. Не е ревнив, макар партньорката да може дълго да го води за носа.

Майски мъж

Майският мъж не си пада по дългите обяснения. Най-важното в характера му е бързата реакция, умението да схваща всичко на мига. Неспокойната му натура не понася провлачванията в работата. Добър е към околните, особено топло отношение има към роднините си. По правило постига успех в кариерата, но ако го налегне лош късмет, несполуките следват една след друга. Нетърпението го кара да иска да ръководи, да прави всичко така, както той си реши. Самоуверен е, но не дотолкова, че да не умее да си прецени силите. От една страна се отличава със страхотно чувство за хумор и весел нрав, а от друга – с цинизъм и раздразнителност.

За него животът рядко е скучен и празен. Майският мъж е общителен и независим. Има аналитичен ум. Упорит е, винаги прави това, което смята за правилно. Предан приятел е, може да се разчита на него. Старае се да помогне на колегите си, а не да мине по главите им. Трудолюбив е. Понася болезнено безразличието към себе си, особено от страна на началството. Сред колегите има известен авторитет, разбира се добре с тях. Винаги е готов да помогне на ближния. При това обаче не го влекат обществените дейности, предпочита да остане встрани от тях. Обича да се занимава с наука и да не се разсейва по дреболии. Интелектуалната страна на живота го интересува много повече от житейските проблеми. Има остър език. Основният му недостатък е ужасният инат, който понякога прераства в консерватизъм. Освен това се отличава с известна недоверчивост, стреми се да прави всичко сам, сигурен е, че никой няма да се справи по-добре от него и смята, че няма време да поправя нечии грешки.

Юнски мъж

Юнският мъж е индивидуалист. Той игнорира общественото мнение. Осъзнава превъзходството си над околните, умението да влияе на колектива. Но колкото и вътрешна сила да усеща, у него няма нито капка злоба или завист. Той знае какво иска и как да го постигне. Понякога става жертва на собствените си заблуждения. Дипломатичен е, намира изход от всяка трудна ситуация. Познава добре мисленето на хората, с които общува, има рядката дарба да разбира хората. Мнозина му споделят най-съкровените си тайни. Той никога не губи търпение, владее се добре.

Чете много, ориентира се добре в много житейски въпроси. Сред колегите има авторитет, уважаван е. Настроението м често се променя, но това не се отразява никак на околните. Съобразителен е, има буден и жив характер. Разговорчивостта му зависи пряко от това с кого си говори. Винаги разсъждава трезво, обективен е. Има силно развито колективно чувство и винаги бърза да помогне на ближен в беда.

Приятелите ценят неговата разсъдителност и безпристрастност. Свободолюбив е, не понася покровителствено отношение. Чудесен събеседник е, умът и чарът му определено правят впечатление. Енергичен е, работи бързо. Не обича да търси лекарска помощ, през повечето време е на работа, няма време за боледуване.

Юлски мъж

Юлският мъж е спокоен, търпелив, невъзмутим. Наблюдателен е, внимателно следи какво е психологичното състояние на околните. Нервната му система е донякъде неуравновесена и това му пречи да действа последователно. Инат е в разумни граници. Издръжлив е, може да постигне добри резултати в живота.

Способен е да забележи дори и най-малката неискреност в думите и постъпките на приятелите и колегите си. При това е донякъде наивен и доверчив, поради което понякога попада в неприятни ситуации, чиито последици не може да предвиди своевременно. До известна степен е алтруист, би дал последната си риза на ближния. Възприема света твърде схематично, като по книга. За него има само бяло и черно.

Сред приятелите се опитва да добие чувство за увереност и сигурност. Активно участва в обществени дейности, създава различни общества. Дори и да е склонен за надценява възможностите си, това се компенсира от умението му да увлича и повежда след себе си хората.

Августовски мъж

Августовският мъж е невероятно цялостна и мъжествена личност. Но често се дразни за дреболии. Облича се изискано. Той е примерен мъж, чудесен баща. Обича децата и им обръща много внимание.

Той е настойчив и постига поставените цели. Много черти на характера си унаследява от майка си. Трудно се сближава с хора, но пък лесно се разделя, без да съжалява. Винаги е в състояние да отстоява правата си.

Има стабилен характер, уравновесена нервна система. Общителен е, в разговорите си е справедлив и добродушен. Стреми се към нови впечатления, смяна на емоциите. Мисли трезво, умее да поема отговорност за себе си. Има огромен талант и практически опит. Обича да бъде наистина полезен на близките си.

За него е важно да прави добро впечатление. Умее да се облича красиво и модерно, има добър вкус. Със стилен костюм се чувства по-уверено и удобно. Не обича сивия цвят. Възприемчив е, бързо схваща. Може да бъде прекрасен ръководител, дава нареждания леко и непринудено, тъй като е сигурен в правотата си. Не обича да повтаря по няколко пъти едно и също. Има развит интелект, гъвкав ум. Изслушва внимателно всяко изречение, но не бърза с изводите, така че дори и да сгреши, това не вреди на никого. Има силна воля, взискателен е към подчинените си. Доверява се на интуицията си. Обича да играе водеща роля. В изказванията си е конкретен и лаконичен.

Септемврийски мъж

Септемврийският мъж е умен и честолюбив, старае се да доминира сред приятелите и близките си. Има заложби за кариера като дипломат. интелектуално отношение може да излезе с едни гърди пред повечето хора, ако успее да възпита у себе си силна воля. В трудни ситуации може да прояви характер. По природа е идеалист.

Той е добър организатор и ръководител, но ласкателствата и подмазването могат много да му навредят. Подчинените му го уважават. Във всичко, с която се занимава, влага твърде много страст. Има логически ум. Сам се преборва за благополучие и материални блага.

Неудържимо се стреми към разнообразието, готов е на всичко, за да наруши монотонното течение на живота си. Интелектуалната му активност е толкова интензивна, че просто му се налага да я пръска в различни видове дейности. Свободното си време обича да прекарва пред телевизора. Изпитва огромно удоволствие, ровейки се в библиотечни извадки от вестници и списания и търсейки нещо интересно, с което да изненада приятелите и колегите си.

Много е привързан към семейството си. Обожава децата си, обича да се занимава с тях, да ги възпитава.

Октомврийски мъж

Октомврийският мъж се отличава със силна душевност, остър ум и здрав скептицизъм. Има добре развити интуиция и логика. Не винаги е дипломатичен и гъвкав, непримиримостта му често му създава проблеми. Ако правеше компромиси, щеше да постигне повече. Не може да бъде зависим от някого, не понася никакви ограничения, искрен е в емоциите си. У другите хора уважава независимостта и самостоятелното мислене. Приветлив и гостоприемен е, верен приятел. По природа е консервативен.

Макар и да е способен на безкористни постъпки, той винаги знае какво е изгодно за него и концентрира вниманието си върху личните си проблеми. За конкретни задачи мисли делово. Човек на действието е и е от онези, които независимо от обстоятелствата винаги печелят. Предпазлив е с новите идеи, приема ги с известна доза скептицизъм.

Не понася дългите разговори по телефона. В любовта е много почтен, не се стреми към промени и гледа с лошо око на изневерите на другите. Личните чувства според него са преди всичко отговорност, комбинирана с определени задължения. Ако се наложи да избира между любовта и дълга, ще избере второто. Обикновено има деца и от двата пола.

Ноемврийски мъж

Ноемврийският мъж е дипломатичен, сериозен, делови. Много е точен и пунктуален. Повече от всичко цени почтеността. Има дарбата да се разбира добре с хора с различни убеждения и на различна възраст. Когато спори обаче, се разгорещява, държи непременно да спечели. Ако някой му отстъпи в принципен спор, това ще го засегне – той е сигурен, че е прав и че не се нуждае от отстъпки.

Успешен е, изобщо не се замисля за кариерата си – тя се нарежда сама. Той приема това като даденост. Понякога му се иска да остане насаме, тогава се затваря в себе си, става мълчалив. В такива моменти е разсеян, не може да се оживи дори и от интересен спор. Но минава известно време и той пак става общителен, жизнерадостен и неуморен веселяк. Никога не изневерява на благородните си идеали. Демонстрира топло и сърдечно отношение към хората. Не понася да го притискат – превръща се в инат и не позволява на никого да му натрапва мнението си.

Не е склонен към любовни авантюри, предпочита сериозните връзки, даващи чувство за стабилност. Цени спокойствието в семейството. Най-често му се раждат момчета, с които поддържа дружески отношения. Обича да работи с деца, може да бъде преподавател, треньор, възпитател. Домошар е, не обича пътуванията, но се ориентира чудесно навсякъде.

Декемврийски мъж

Декемврийският мъж е трудолюбив и много способен. Обича новите методи в производството, промените в личния живот. Не отлага дълго най-трудните си задачи. Това, което другите правят бавно, той е способен да свърши за броени дни. Не умее да седи със скръстени ръце.

Хвърля се с ентусиазъм във всичко, което го интересува, умее да върши качествено всякаква работа, което му изгражда авторитет сред колегите.

В социалните отношения не понася еднообразието, монотонността в работата. Често не му стига търпението да довърши подобни скучни задачи. Има нужда да се изразява творчески и се стреми да се издигне в обществото. Материалното състояние също е важно за него. Верен е на убежденията си, сменя си професията неохотно. Ако има хоби, то ще е за цял живот. НЕ е склонен да се разочарова. Много е любознателен и внимателен, пресмята всичко няколко хода напред.

Стреми се да не зависи от никого материално, умее да изкарва пари и да постига финансова стабилност. Като съпруг е внимателен, стреми се да осигури всичко необходимо на семейството си, предпочита жена му да се занимава само с децата, вместо да работи. Свободното си време посвещава на децата си, които го обожават.

автор: Ива Петрова