Автор
Woman.bg

Как шведски модел успя да "предефинира красотата"

Последната реклама на спортния гигант Адидас предизвика сензация в цял свят, малко след като кадрите видяха бял свят.

Причината за противоречивите отзиви е моделът, избран за рекламно лице на модела кецове Superstar . Това е известният шведски модел Арвида Бистром, която според Адидас, е една от модните икони на бъдещето. Арвида е артист, фотограф, художник, модел и истинска интернет сензация. Тя е от онези смели дами, които се опълчват на стереотипите и чрез фотографиите си се опитва да разруши типичните представи за красотата и женствеността. Арвида Бистром предизвиква скандал най-вече, заради факта, че напълно отрича обезкосмяването при жените и в новата реклама на Адидас тя е съвсем естествена, а снимките подчертават напълно естествения вид на краката й. В рекламата тя е облечена с къса момичешка бяла рокля, розова тениска и разбира се, обута с най-новия модел кецове на Адидас - Superstar. На пръв поглед тя е едно невинно момиче с руса коса и красиво лице, но прекалено натуралният вид на краката й издава бунтарския й дух.


26-годишната Арвида сподели пред медиите, че била потресена от реакциите на последователите й в Инстаграм, след като споделила кадри от рекламната фотосесия в профила си.

Тя дори получила заплахи за изнасилване. Несъмнено смелите снимки предизвикват бурни реакции, но не всички са негативни. Много от феновете на Арвида дори я поздравяват, че е толкова смела и че си позволява да направи нещо подобно в днешно време, когато всеки който не се вписва в стандартите за красота, бива отритнат.

me and some TP

A post shared by arvida byström (@arvidabystrom) on


Най-новата реклама на Адидас е само част от целта на бранда да "предефинира красотата", с помощта на активисти като Арвида Бистром.

Четете още: Край! Balenciaga качи Кроксовете на модния подиум