Автор
Цвета Герчева

Гримьорът на Моника Белучи: Извън екрана тя предпочита да е естествена

Той е изискан, много сдържан, от него се носи усещане за стил. Срещам Паоло ди Пофи по време на софийската Седмица на модата. Той прави впечатление веднага, в него има нещо различно - обноските, осанката, възпитанието... Първата ми работа е да попитам кой е този господин, който не съм виждала никога в модните среди у нас. Придружава го една страхотна дама, която доскоро живееше в Рим, а сега с усмивка ми споделя, че вече се е прибрала в София.
"Цвети, това е Паоло, гримьорът на Моника Белучи", представя ми го тя. Паоло работи с куп известни лица и почти няма голяма актриса на Ботуша, която да не е минавала през салона му. Сред почитателките му е и Ума Търман. Той просто разбира женската красота и умее да направи от всяка дама богиня.
Не мога да не го попитам дали би се съгласил да ми разкаже малко повече за женската красота и работата си с Моника. Е, съгласи се. И така, ето какво ми сподели този страхотен мъж:


-Много се радвам, че се съгласихте да дадете ексклузивно интервю за Woman.bg. Как се чувствате в България, какви са първите ви впечатления от страната ни?

-За първи път идвам в България и и останах с много позитивно впечатление, независимо че времето не ни помогна за това. Градът е много гостоприемен или поне така го усетих и преживях аз. Бях приет много добре и открих фантастични хора, с които работих по много приятен и ползотворен начин през цялата тази седмица. Надявам се да се върна скоро, защото София е град, който бих искал да открия отново.


С Ума Търман

-Харесаха ли ви дефилетата по време на софийската Седмица на модата? Кое ви впечатли най-много?

-Следях с огромно внимание творенията на различните стилисти и някои от тях, които грабнаха вниманието ми, имаха доста иновативни идеи в сравнение с други, които често копират. Най-вече се открои в съзнанието ми Стоян Радичев - кройката на дрехите му, лекотата на текстила му и бродериите го отличават като продукт от най-високо ниво, при който жената печели, защото чрез тях става по-красива.

- Вие сте един от най-известните стилисти в Италия и имате клиенти от Рим до Ню Йорк. Кое е най-важното за красотата на една жена според Вас?

-Най-важното в женската красота несъмнено е грижата за косата, тялото и кожата, но това, което дава истинската красота на жената, е индивидуалността. Но как се сътворява тя или как да открием собствената си индивидуалност? Според мен чрез избора, който прави всяка жена и чрез това, което излъчва. Една жена може да не бъде перфектна, но в същото време да е изключително красива. Красотата не е само перфектност.


-Работите с Моника Белучи. Какво е усещането да се грижиш за красотата на тази жена? Какъв грим и прическа предпочита тя?


-За мен винаги е било голяма привилегия да се грижа за Моника. Тя е мой приятел, но е най-вече голяма звезда. Хубавото в отношенията, които имам с нея, е че всеки път, когато работим, сякаш я срещам за първи път, защото тя поражда у мен емоция. Това, което предпочита тя.... тя прави много филми и винаги изборът й е съобразен с образа, който трябва да изгради. В обикновения живот тя предпочита да е с естествен грим и коса. Влага енергията си в преобразяването, когато играе, защото изживява всяка роля. Живее и работи в ролите си, влиза и излиза от тях и това изисква чести трансформации, а извън работата си има нужда да бъде естествена.


-Какви са тенденциите, на които залагате през новия сезон? Кои са правилата, които трябва да следваме, за да сме в крак с актуалния стил?

-За актуалния зимен сезон тенденциите според мен са много леки вълни с обем. По отношение на вдигнатите коси прически са от типа на т.нар.“деструктурирани“, т.е. не трябва да са перфектно подредени от коафьора, а сякаш небрежно хванати нагоре. В противен случай жената рискува да изглежда по-възрастна. Абсолютно забранени са всякакви шноли, щипки и т.н. При липса на коафьор под ръка можете винаги просто да си хванете косите в опашка. Семпло и непреходно, елегантно. А за новия летен сезон задължително дълги коси с добре подбрани форми, обеми и цветове, които да Ви правят естествени и да изглеждате динамично. Трябва да имате свеж, летен вид. Това може да се постигне с помощта на екстеншъни, като например Hairdreams, които днес могат да се определят като луксозен аксесоар, чрез който може да се създаде не само дължина, но и обем.