Според китайската медицина човешкото тяло е пълно с точки, които ако бъдат стимулирани по подходящ начин могат да подобрят цялостното състояние на организма.

Тези точки са разположени на определени места като въздействието на всяка една облекчава различно неразположение.

Жън-Джу точка

Тя е локализирана между горната устна и носа и стимулацията ѝ чрез натиск в продължение на няколко минути помага за преодоляването на депресивни и тревожни състояния, както и на някои неврологични смущения.

Шао-Шан точка

Тази точка е разположена на върха на палеца към възглавничката, от вътрешната му страна. Според схващанията на китайската медицина всички точки, които не се намират по основната ос на тялото, са симетрични, т.е. двустранни, и от лявата и от дясната страна на тялото.

Стимулирането на тази точка помага както за намаляване на повишена телесна температура, за облекчаване симптомите на възпалено гърло, кашлица, така и спомага за релаксация на организма и преодоляване на психически натоварвания.

Ин-Бай точка

Тази жизнена точка също е двустранна и е разположена на палеца на крака. Стимулирането ѝ подпомага отлсабването, защото ускорява процеса на изгаряне на телесните мазнини, освен това смъква лошия холестерол. Масажът на точката помага при язви, чревни паразити, застой на кръв в червата, подут корем, газове, къркорене на червата.

Шун Май и Джау-Хай точки

Първата точка е разположена от вътрешната страна на глезена под кокалчето, а втората на същото място, но от външната страна. Едновременният масаж на точките способства за по-лесната обмяна на вещества в организма и може да помогне при задържане на вода, подпухване или проблеми с отделителната и половата система.