Автор
Woman.bg

Писмото на един мъж до любовта, която още не е срещнал

Любов моя,

Аз знам. Трябваше да напиша това по-рано. Извинявай. Имам чувството, че ти започваш да си мислиш, че мен ме няма. Но аз съм тук. Мен, любовта на живота ти, ме има. Аз съществувам. Аз не съм фантазия, аз НАИСТИНА СЪМ БЛИЗО ДО ТЕБ.

Аз съм зад ъгъла, във Фейсбук, в твоя офис, в нашето квартално кафене, аз съм на изложбата, аз съм в супермаркета. Видях те веднъж в метрото. Видях те на купон. Защо все още не сме се запознали ли? Съжалявам, не ни е дошло времето. И аз знам, че те интересува защо.

Наистина не е честно, че ни се наложи да чакаме толкова дълго, да търпим лош секс, да се примиряваме със странни любовни връзки, да се чувстваме неразбрани, да плачем от самота. Много съжалявам, любов моя. Ти заслужаваш обяснение.

Ето го.

Причините, поради които все още не сме се срещнали:

Сега имам връзка с погрешния човек.

Не съм готов за безусловна любов.

Страхувам се, че ти ще ме отхвърлиш, че не съм достатъчно добър за теб.

Все още вярвам, че любовта е мъчителна драма.

Умишлено съм се натоварил с твърде много задачи, затова нямам време да се вслушам в сърцето си.

Трябва ми повече време, за да осъзная най-сетне какво ми харесва и какво не, какво обичам и какво мразя.

Няма да мога да те оценя, докато животът не ме срита отзад.

Твърде съм съсредоточен върху собствените си нужди.

Не знам как да създам на практика усещането за дом и за уют, което имам в сърцето си.

Ясно е, че не съм най-добрият. Или дори… Аз все още не разбирам кой съм. Сигурен съм, че дори ако се срещнем, ти не би повярвала, че аз съм любовта на живота ти. Възможно е дори да имам телефонния ти номер, но поради някаква причина все още да не съм ти звъннал.

Моля те, имай още малко търпение. Знай, че вървя към теб. Затова не губи време в размисли за това къде съм аз и защо все още ме няма в твоя живот. Просто продължавай да живееш и да се радваш на всичко, което ти се случва.

Знам, че това ще отнеме повече време, отколкото бих искал. Всичко става много по-бавно, отколкото си го представях. Но само за едно те моля – помни, АЗ СЪМ ТУК. Аз съм до теб, вече съм много близо. И точно аз, твоята бъдеща любов, ти говоря сега в тези редове. Ти много скоро ще ме видиш. И аз никога няма да те напусна.

Моля те, само не се предавай.

С уважение:

бъдещата ти любов.