Автор
Антония Михайлова

Селена Гомес и битката й с коварната болест лупус

Както Woman.bg вече ви съобщи, в четвъртък 25-годишната американска певица с мексикано-италиански корени – Селена Гомес, разкри пред света сензационната новина, че през лятото се е подложила на бъбречна трансплантация. В изказването си любимката на тийн аудиторията благодари с цялото си сърце на най-добрата си приятелка – 29-годишната актриса Франча Райса, която спаси живота й, като дари единия си бъбрек на Селена.


Добрата новина е, че операцията е минала успешно и очарователната Гомес отново е във вихъра на работата си – в момента тя се снима във филм на Уди Алън, в който участват още цял куп знаменитости - Джъд Лоу, Ел Фанинг, Диего Луна, Лив Шрайбър.

Появиха се и нови подробности около здравословното състояние на Гомес, наложило сериозната интервенция. Обезпокоителната диагноза – бъбречна недостатъчност, дошла, след като певицата получила нетърпими болки в бъбреците по време на концерт в Чикаго – част от националното й турне на гаджето й - рапъра Уикенд, съобщи TMZ, цитирайки неназован източник. Самият Бийбър обаче – бившата изгора на красавицата – не е имал никаква представа от операцията.


Селена Гомес страда от коварното заболяване лупус, при което имунната система на човека възприема собствените клетки като чужди и започва да ги уврежда. До 60 % от хората, страдащи от лупус, развиват бъбречни заболявания през живота си.


За него звездата сподели едва през октомври 2015 г.. Повод за това бяха усилените спекулации на таблоидите отпреди две години, че Селена била влязла в клиника, за да се лекува от зависимостта си към наркотиците, когато в действителност тя е била подложена на химиотерапия заради болестта лупус. Нека да припомним, че през декември 2013 г. Гомес отмени австралийската и азиатската част от световното си турне тогава, което даде и тласък на всевъзможни догадки и слухове, касаещи състоянието й.


Какво всъщност представлява болестта лупус? Заболяването засяга жените между 20- и 40-годишна възраст, в съотношение 9:1 спрямо мъжете. Най-често уврежда сърцето, бъбреците, кожата, белите дробове, кръвоносните съдове и мозъка. За жалост скоростта и посоката на болестта са непредсказуеми.

Въпреки състоянието си обаче Селена Гомес е изключителен пример за силата и непреклонността на човешки дух. Любовта към живота, към музиката, към хората и дори тежката и коварна болест – именно това са нещата, от които Селена продължава да черпи сили и вдъхновение, за да стъпи отново на краката си и да продължи да сияе с цялото великолепие на харизматичната си и лъчезарна личност.

Артист по душа и призвание, преминала през изпитанията на живота и принудена ежедневно да се сблъсква лице в лице със смъртта, Селена не може да остане безразлична и към чуждото нещастие. Страстен филантроп, тя става сътрудник на UNICEF. През 2009 г. заминава за Гана, за да помогне на децата, тънещи в нищета. Факт, който я превръща в най-младия посланик, избиран някога от организацията.

Днес все още не е открито лекарство срещу лупус, но има препарати, които потискат проявите му. Към момента най-големи надежди се възлагат на терапиите с моноклонални антитела, а ние се молим обаятелната и талантлива актриса и певица да надвие болестта и да ни радва и вдъхновява с музиката и очарованието си още дълги години.


Четете още: Селена Гомес - от живот в нищета до милионерка!