Днес кралицата на поп музиката, блестяща на звездния небосклон повече от две десетилетия, Бионсе Ноулс, празнува 36-ия си рожден ден.

Изключителната дама, превърнала се в идол на жените по света още в ранна възраст и вдъхновила много от днешните звезди, изгрява на сцената още в тийнейджърските си години в групата Destiny`s Child. Години по-късно, когато Бионсе, Кели и Мишел са на върха бандата се разпада и гласовитата г-ца Ноулс започва още по-успешната си солова кариера. От издаването на първия й самостоятелен хит „Crazy In Love” до днес Бионсе оглавява всички музикални класации и не спира да се труди неуморно за успеха си. Днес в чест на кралицата на поп и соул музиката сме ви подготвили 12 любопитни факта, които може би не знаете за нея.

1.Тя е бизнес дама от малка

Днес Бионсе е един от най-скъпоплатените артисти не само на годината, но може би и на всички времена. Освен невероятни музикални заложби, певицата притежава и завиден бизнес нюх. Още от съвсем малка тя обича да показва таланта си, но съвсем не безвъзмездно. Като дете Бионсе канела гости у дома и събирала по 5 долара от тях, за да пее.



2.Баща й я карал да тича километри, пеейки

Известно е, че успехът на легендарната група Destiny`s Child се дължи, както на неуспоримия талант на трите момичета, така и на мениджъра им, който е бащата на Бионсе. Той е повече от амбициозен и един от хората, помогнали на Бионсе да стигне върха на кариерата си. Още в началото на кариерата й той я карал да спортува и да тича, докато в същото време пее, за да свикне със силното напрежение, което й носи всяка изява.

3.Най-добрата приятелка на Бионсе от детството е...

Гуинет Полтроу. Двете бъдещи звездни дами били неразделни като малки, а днес децата им също са приятели.



4.Бионсе е била тормозена в училище

Колкото и невероятно да звучи, Бионсе е била срамежлива и тиха в училище, а връстниците й повечето от които днес сигурно биха дали всичко, за да бъдат като нея й се присмивали. Съучениците на талантливото момиче често я наричали Дъмбо, заради големите й уши.

5.Пътят към сърцето й е повече от труден

В продължение на една година Бионсе и любовта на живота й, рапърът Джей Зи се чуват единствено по телефона преди да излязат на първата си среща. Днес те са една от най-вдъхновяващите двойки в Холивуд



6.Бионсе може да вижда музиката

Връзката на Бионсе с музиката е много по-дълбока, отколкото бихме могли да си представим. Тя изпада в състояние на синестезия и може да вижда музиката в цветове и дори да я усети като мирис.

7.Ето за какво мечтае тя

За какво може да мечтае Бионсе? Тя е постигнала всичко, за което един артист иска да има. Всъщност Бионсе бленува да получи Оскар.



8.Бионсе обича да пуши пури

Едно от любимите занимания на звездата, когато има свободно време, е пушенето на хубави пури.

9.Какво означава името на първото й дете

Необичайното име Блу Айви съвсем не е просто хрумване на звездните родители, а съдържа символика. То е вдъхновено от любимото число на бионсе, което е четири. Тя е родена на 4-и септември, Джей Зи е роден на 4-и декември, а двамата сключиха брака си на 4-и април. Дори и Бионсе и съпругът й са си татуирали римската цифра IV на ръката си. Именно това означава и името на дъщеря им.

10.Бионсе е алергична към парфюми

Въпреки че самата тя има собствена линия парфюми, звездата е алергична към почти всички аромати. Парфюмът за нея трябва да е изработен по конкретна формула, за да не й предизвика алергични реакции.

11.Обама я обожава

Веднъж бившият президент на САЩ сподели пред медиите: „Бионсе е най-добрият пример за подражание, който дъщерите ми могат да следват“.

И не забравяйте - Бионсе също разполага само с 24-часово денонощие.



Четете още: Даяна - кралица на сърцата 20 години след загадъчната си смърт