През тази година, както и през 2016, началото на есента не е най-добрият момент за делови начинания – на 1 септември Меркурий все още ще е в ретроградно положение и след 5 септември ще премине към обичайното си движение. Меркурий е планетата, отговаряща за контактите, деловите връзки и отношения, кореспонденцията, пътуванията, командировките и изобщо всичко, свързано с думите „контакт“ и „общуване“. Подготовката за предстоящата нова учебна година ще бъде трудна за децата, за възрастните началото на есента също няма да е леко.

Освен това през есента ни очакват няколко прехода на важни планети от един знак в друг. Например преминаването на Юпитер от Везни в Скорпион (10 октомври 2017 г.) и преминаването на Черната Луна от Стрелец в Козирог (10 ноември 2017 г.). На какво ще повлияе това? Целият ни социален живот, социалните ни проекти, всичко свързано с Юпитер ще стане по-затворено. По-затворени ще станем и ние, ще се съсредоточим върху себе си, върху своите ценности и проблеми. Такава окраска ще придаде на Юпитер, който отговаря за социалните връзки, знакът Скорпион. Освен това краят на есента обещава да бъде доста напрегнат що се отнася до взаимоотношенията с началството и държавната власт. Това е свързано с преминаването на Луната. Така че бъдете готови за всичко, включително и за проверки – всичките ви документи трябва да са изправни.

Септември

Ако не смятаме самото му начало, свързано с ретроградния Меркурий, като цяло септември ще е благоприятен за делови начинания. Нещо повече, това е най-добрият есенен месец за дейности, свързани със социална активност и работни въпроси. Положението на Меркурий в знака Дева (знака на неговата обител и екзалтация) и присъединилият се към него през първите дни на септември Марс ще ви осигурят трудолюбие, прецизност, внимателност и педантичност във всички въпроси. Този месец ще е добър за решаване не само на делови, но и на лични проблеми. Приятната и мека в началото есен ни настройва романтично, а прекрасният тригон на Венера към Сатурн показва, че ще имате добри шансове за започване на продължителна любовна връзка.

Октомври

Ако септември дава добър старт на деловата ни година, която традиционно започва есента, то октомври ще е различен. Първо – в началото на месеца ще трябва да обърнете повече внимание на здравето си – във връзка с квадратурата на Марс, Венера и Луната е възможно обостряне на хроничните заболявания. Затова ви съветваме да се погрижите за имунитета си предварително.Второ – през целия месец са вероятни първи признаци на конфликт с ръководството, с висшестоящи инстанции и структури. Това е свързано с прехода на Юпитер, огнена планета, в не особено приятния за нея воден знак Скорпион. Поради същата причина през октомври много от нас ще изпитат желание да се уединят и затворят в себе си. Така че ако ще започвате някакви проекти, направете го през септември, за да можете през октомври, когато съществува риск да излезете от строя за няколко дни, да намалите темпото.

Ноември

През този месец ни очакват всевъзможни сътресения на личния фронт, а тоест във всичко свързано със страстта, любовта, навиците и привързаността. Причина за това е струпването през ноември на планети в Скорпион – до последната трета от месеца там ще бъдат и Слънцето, и Венера, и Юпитер, и Прозерпина. Затова се пригответе за лични проблеми, неочаквани конфликти с близките, изблици на ревност и караници. При това обаче, ако насочите енергията си в градивна посока, Скорпионът, който е знак на трансформацията, ще ви даде възможност да се промените качествено. Ако решите да изглеждате зашеметяващо на Нова година, започнете сериозни и дори изтощителни тренировки още през ноември. Точно през този месец те дадат отличен резултат.

Овен

Работа и кариера: Всички важни начинания оставете за септември – тогава проектите ви ще бъдат успешни. При това обаче за постигане на добър резултат ще трябва да вложите много усилия, търпение и време. Присъщият ви инат ще ви бъде от полза в случая! През ноември се постарайте да не се палите като клечка кибрит от всяка дума – иначе ви очакват много конфликти.

Красота и здраве: Ако вашите слаби места са носът и гърлото, погрижете се да не настивате. Можете да се разболеете много лесно, особено през октомври, а последвалото лечение ще е продължително.

Телец

Работа и кариера: В професионалната сфера ви очаква стабилна есен. Това може да е както добре, така и зле, зависи какви са вашите очаквания. Ако сте доволни от местоработата си, от вида дейност, заплащането и екипа, с който работите, всичко ще е наред, не ви грозят неочаквани сътресения. Ако обаче искате промяна, ще ви е доста трудно да осъществите намеренията си. За сметка на това очаквайте промени в личния живот!

Красота и здраве: През есента рискувате да напълнеете – щом времето започне да захладнява, ще ви се прииска да си хапвате повече и да се движите по-малко. Така че бъдете внимателни в храненето, не преяждайте, но се постарайте да не спазвате диети. Спортувайте и гледайте да се движите повече. Усилените тренировки ще бъдат най-ефективни през ноември.

Близнаци

Работа и кариера: През септември в работата ви всичко ще тече спокойно и по реда си, но през следващите два месеца са възможни изненади – кадрово преструктуриране, промени в утвърдените планове за работа и т.н. Бъдете готови да реагирате бързо! Впрочем, бързата реакция ще ви бъде от полза не само в работата, но и у дома. Особено през ноември, който ще е доста напрегнат.

Красота и здраве: Избягвайте стреса и не се замесвайте в излишни конфликти, защото те могат да ви струват скъпо. По-добре си правете редовно отпускащи процедури – масажи, сауна или плуване.

Рак

Работа и кариера: Очаква ви много активна есен, проектите ще се сипят като из ведро. Но това трябва да доведе до увеличаване на доходите ви. Имаме само едно предупреждение към вас – внимавайте в отношенията си с държавните инстанции, например с данъчната служба – всяко едно недоразумение може да ви струва пари и да ви създаде куп проблеми.

Красота и здраве: Есента винаги се отразява зле на самочувствието ви. Ако усещате нещо нередно, веднага потърсете лекарска помощ, иначе може да се разболеете сериозно. При това не забравяйте да прекарвате достатъчно време на чист въздух дори и в лошо време – така ще запазите хубав цвят на лицето и ще се тонизирате.

Лъв

Работа и кариера: През тази есен ще бъдете затрупани с работа. Заетостта ви ще се усложни и от недоразумения, конфликти, недоволство от страна на началството или на висшестоящи организации. Направете всичко възможно да бъдете дипломатични, за да върви работата в нужната посока с минимални загуби. Вие със сигурност можете да го постигнете. Звездите ще ви възнаградят с успех в любовния живот.

Красота и здраве: Колкото по-студено става, толкова повече ви се иска да хапнете нещо сладичко, пица, наденичка… Дръжте се в ръце – подобни калории бързо се превръщат в тлъстини, които няма да свалите лесно. Постарайте се да не настивате, особено през октомври – една най-обикновена кашлица може да премине в бронхит и да ви накара да вземете болнични. Наблегнете на профилактиката.

Дева

Работа и кариера: Тази есен ви очаква нов развой в кариерата – нови проекти, нова работа, свежи идеи. Общо взето със сигурност няма да скучаете! Тъй като покрай вас ще се появят много нови хора, моментът е подходящ да се загледате в представителите на противоположния пол – с някой от тях можете да започнете връзка, може би дори постоянна.

Красота и здраве: През лятото сте натрупали достатъчно сили, за да преживеете без проблем цялата студена есен. Това обаче не е повод да си хабите силите и нервите без остатък – те ще ви потрябват! А и никога не е излишно да се грижите за себе си.

Везни

Работа и кариера: Тъй като есента ще бъде напрегната в работната сфера, най-важното качество за вас през този сезон ще е дипломатичността. Постарайте се да се разберете с всички, да избегнете конфликтните ситуации и почерпите полза от всичко – точно от това ще спечелите най-много.

Красота и здраве: Старите ви болежки могат да напомнят за себе си, очаквайте обостяне на хроничните заболявания. За всеки случай вземете профилактични мерки. Не отлагайте прегледите при лекар, ако нещо ви заболи. Впрочем, ако смятате да започнете диета за отслабване, бъдете внимателни и се консултирайте със специалист – възможно е да възникнат проблеми със стомаха.

Скорпион

Работа и кариера: През тази есен ви очаква бурен живот – както в работата, така и в личната сфера. При това и в двете ще има както много позитивни, така и много негативни събития. Пригответе се за възходи и падения, няма да скучаете!

Красота и здраве: Благодарение на вашата енергия и несломимия ви дух през тази есен ще можете да усвоите нов спорт, да отслабнете значително (ако има такава нужда) или да се научите да медитирате. Последното ще бъде особено полезно за вас – така не само ще балансирате чувствата си и ще се отърсите от негативната енергия, но и ще израстете духовно.

Стрелец

Работа и кариера: През първия месец от есента всичко ще върви гладко. После обаче може да се случат конфликти с началството и с контролните органи. Пригответе се за това, оправете и съберете всичките необходими документи и имайте предвид, че може да се наложи да обяснявате всяко свое действие.

Красота и здраве: Ако искате да промените нещо във външния си вид, есента ще е идеална за това, включително и за сериозни козметични процедури. Ако обаче искате да свалите някое-друго килце, наблегнете на спорта.

Козирог

Работа и кариера: Онези, които в работата си често се сблъскват с държавни органи, ги очаква тежък период. Проблеми могат да възникнат от дреболии и дори случайности. Освен това ще бъдете по-затворени от обикновено и това може да доведе до недоразумения с колегите. Ако обаче професията ви не е свързана с хора, а с цифри, букви или механизми, ви очаква успех, защото ще се съсредоточите по-лесно върху работата си.

Красота и здраве: Есенната потиснатост рискува да прерасне в депресия. За да не стане така, обръщайте повече внимание на самочувствието си, не пренебрегвайте спорта и си позволявайте малки удоволствия.

Водолей

Работа и кариера: През тази есен ще трябва да обърнете повече внимание на творческата страна на работата си, а не на техническата рутина. Това ще ви отнеме доста време, но пък после ще ви улесни живота благодарение на усвоените навици. Ако планирате нови проекти, започнете ги през септември.

Красота и здраве: Дъждовете и студът винаги се отразяват леко на имунитета ви, така че се постарайте да го укрепите с витамини, сезонни плодове и зеленчуци или най-добре почивка в топлите страни за около седмица.

Риби

Работа и кариера: Възможни са промени в работната сфера, при това дори драстични – смяна на работното място или на вида дейност. Най-вероятно е това да се случи през ноември. Впрочем есента ще бъде наситена със събития и в личен план, при това с позитивни промени – нова постоянна връзка, сватба или раждане на дете.

Красота и здраве: Вие сте толкова енергични и работоспособни, че рискувате да се преуморите, а през октомври това ще ви доведе до спад. Затова основният ни съвет е да не преминавате към работен режим 24/7.

автор: Ива Петрова