Автор
Woman.bg

Кои двойки успяват да преодолеят изневярата

Днес ще обърнем повече внимание на онези двойки, които успяват да преодолеят тежките изпитания на любовта и дори след предателство връзката им като че ли вместо да се разпадне става още по-силна.

Разбира се, рядко едни романтични отношения могат да преодолеят наличието на изневяра или изневери. Но повечето от двойките, превъзмогнали предателство имат четири конкретни общи характеристики. Всъщност най-често преспиването с друг човек зад гърба на половинката се случва в дългите бракове, когато един от партньорите не се чувства достатъчно задоволен или просто има нужда от разнообразие. Истината е, че в по-голямата си част хората не са моногамни и не е рядкост човек да погледне встрани и да пожелае нещо по-различно от половинката си. В повечето случаи тези помисли се осъществяват и един от двамата предприема една или повече изневери, което принципно съсипва отношенията с човека до него, но в някои случаи двойката успява да се пребори с проблема и връзката им става още по-силна. Но за това се изискват голямо желание и много усилия и от двете страни, които да възродят доверието помежду им. Вижте кои са четирите характерни черти на двойките, които успяват да превъзмогнат изневерите:

1.Осъзнаването, че изневярата не е индикатор за проблем в отношенита във връзката

Може да съществуват милион причини за изневярата, не е задължително тя да е следствие от проблеми във връзката. Някои хора го правят дори и защото изпитват притеснение да споделят еротичните си фантазии с човека до себе си. Именно потискането им ги отвежда при външен човек, в повечето случаи почти непознат, който да помогне в осъществяването на желанията им. Понякога мъжете просто търсят обятията на друга жена, когато половинката им отказва да експериментира. Но разбира се, обвиненията, когато изневярата е вече налице, са напълно нежелателни. Единственото, което двойките могат да направят, е да се научат на честност и приемственост.



2.Тези, които не възприемат ролите "нараняващ" и "жертва"

Съвсем разбираемо е, когато човек се чувства предаден да заема позицията на жертва и да обвини половинката си, която го е наранила. Но това действие няма ползотворен ефект. За да бъде решен проблемът, двойката трябва да потърси помощ с желанието отношенията между двете страни да се запазят. Обвинявайки партньора си, не постигаме нищо, освен че разрушаваме връзката си още повече.

3.Изневеряващият е склонен да говори честно и открито с половинката си за случилото си

Когато този, който е изневерил и предал доверието на любимия си човек, продължава да лъже, да отрича и да премълчава истината, то проблемът се задълбочава и намирането на решение става все по-невъзможно. Ако изневеряващият изпитва вина и би искал да поправи грешката си, то той ще бъде открит с половинката си и ще излезе от зоната си на комфорт. Ще е готов да поеме последствията от действията си и да понесе разочарованието на любимия си човек.

4.Желанието на този, който е предал е половинката си да запази връзката си

Човекът, който съжалява за постъпката си не би скрил истината от половинката си и не би поддържал отношения с този, с когото е изневерил, не би рискувал да нарани любимия/ата си отново.



Четете още: Защо сексът през XIX в е бил по-хубав