Перманентните рисунки по кожата отдавна не са "привилегия" само на затворници и дегенерати. Лошите момчета и екранните им образи често са секси и магнетични за нас, така че решихме да направим един субективна селекция на най-привлекателните кино герои с татуировки.

Гай Пиърс в "Мементо" (2000 г.)

Героят има проблем с паметта и затова татуира важни факти по тялото си, защото няма доверие само на снимките и бележките, които все пак използва за същото. Уникалното заснемане на филма в логична НЕпоследователност го превръща в един истински кино шедьовър, а Пиърс - в един от най-желаните актьори в Холивуд.

Едуард Нортън в "Американска история Х" (1998 г.)

Той няма гигантски татуировки, но свастиката на гърдите му е важно допълнение към характера на героя, а историята за омразата, расовата дискриминация и предразсъдъците превръща "Американска история Х" в един от най-знаковите филми по темата за скинарите. Интересен факт е, че Нортън е в наистина впечатляваща форма за тази лента, а след това сваля повече от 20 килограма за следващата (в "Боен клуб"), като постига това с ежедневен джогинг и хранене само със зелени ябълки.

Робърт Де Ниро в "Нос Страх" (1991 г.)

Де Ниро е във впечатляваща форма за лентата, татуировките му стоят наистина прекрасно, а самият актьор получава номинация за "Оскар" за тази роля.

Джордж Клуни в "От здрач до зори" (1996 г.)

Когато на едно място се обединят силите на Робърт Родригес, Дани Трейо, Харви Кайтел, Джордж Клуни, Куентин Тарантино, Джулиет Луис и Салма Хайек, резултатът няма как да е нищо по-малко от шедьовър. А героят на Клуни е с цял ръкав в стил трайбъл, който е част от имиджа му на наистина лошо момче във филма.

Ралф Файнс в "Червения дракон" (2002 г.)

Татуировката на гърба на знаковия убиец наистина ужасява, а филмът определено е знаков в историята с "Мълчанието на агнетата" и "Ханибал", където Файнс е достоен екранен партньор (макар и не пряко) на самия сър Антъни Хопкинс.

Брад Пит в "Гепи" (2000 г.)

Един от култовите образи на Брад Пит - ирландски циганин боксьор, с мазна коса, татуировки и умопомрачителен акцент. Интересен факт е, че актьорът сам се е обадил на Гай Ричи, след като е гледал "Две димящи дула", за да го помоли за роля. Така се появява Мики, който се превръща в един от най-интересните персонажи във филма.

Уентуърт Милър в "Бягство от затвора" (2005-2009 г.)

Да, не е филм, а сериал, но когато става въпрос за татуировки на екранни герои, няма как да забравим героя на Милър, чието тяло е цялостно изрисувано.

Матю Макконъхи в "Царството на огъня" (2002 г.)

Преди "Dallas Buyers Club" Макконъхи беше "онзи рус мускулест красавец с плочките". Изключение прави с ролята си в "Царството на огъня", където е "гологлав, брадат и татуиран мускулест красавец с плочките". И наистина е магнит за очите ни, а татуировките му допълват екранния имидж на лошо момче (а и ловец на дракони).

Том Харди във "Воин" (2011 г.)

Героят на Харди, Томи Риордан е в меко казано впечатляваща форма, за която актьорът е тренирал наистина много и е бил на строг хранителен режим. За да пресъздаде чудовищната сила на боеца, Харди тренира по 4 часа на ден със треньор, специалист в смесените бойни изкуства, а татуировките само допълват свирепия му образ.

Четете още: Защо обичаме лошите момчета