Автор
Woman.bg

Отиде си Асен Гаргов, с който Лили Иванова живя 16 години

Асен Гаргов, автор на безсмъртните шлагери като „Детелини” и „Развод ми дай” си отиде днес от рак на 68 години. Музикантът живее с Лили Иванова цели 16 години без брак, но накрая изоставя примата, защото мечтае истинско семейство с дете. Той се жени за доста по-младата Даниела, която го дарява със син, а наранената Иванова спира да работи с него и не прощава никога.
„Няма какво да крия, ако не бе тя днес нямаше да съм известен”, призна преди време музикантът. Двамата се запознават на работа, след като тя е преживяла мъчителката раздяла с Янчо Таков и за кратко е намерила утеха при китариста Личо Стоунса. Гаргов също свири прекрасно на китара. Учил я е в Чили, където баща му работи като дипломат. Лъчо и Лили се скарват и Асен заема мястото му в оркестъра на легендарната изпълнителка, а после и в сърцето й.

Пътуват в страната и чужбина непрекъснато, издават плочи, свирят на по няколко концерта дневно. Делят апартамента на Иванова на централна столична улица, Гаргов пък планира да си направи собствено звукозаписно студио и двамата дори купуват апаратурата. Двамата се разделят през 1991 година, когато Гаргов решава да продължи напред. Малко след това пък Лили Иванова заживява с Чочо Владовски, който отдавна е покойник.
Като самостоятелен певец Гаргов е известен с песента „Развод ми дай“, добила популярност след 1989 г. Песента „С любов“ по музика на Асен Гаргов е озаглавила два албума на Маргарита Хранова, издадени през 1995 и 1998 г. Гаргов има и два дуета с Маргарита Хранова – „Нека бъде така“ и „Забрави за мен“, записани в албума ѝ „Марги и приятели“. През 1996 г. песента „Забрави за мен“ печели Първа награда на фестивала „Златният Орфей“.

Четете още: Лили Иванова: Само един мъж ме е обичал