Автор
Woman.bg

Кажете ни кой е любимият ви цвят, а ние ще ви разкрием какви сте

Психолозите твърдят, че всеки цвят носи скрит смисъл и има определено значение. Преобладаващите в гардероба ви нюанси може да разкрият много за характера ви. Искате ли да се уверите?

Зелено

Хората, които предпочитат дрехи в зелен цвят, са праволинейни, но много зависими от чуждото мнение. Отличават се с бърз ум и способност да научават всичко за секунди. Рядко рискуват, предпочитат изпитаните стратегии. Зеленият цвят символизира спокойствието, умиротворението и доволството от живота. Той ни помага да се отърсим от умората и ни изпълва със сили.

Розово

Дамите, в чийто гардероб преобладава розовият цвят, са мечтателки. Живеят в света на бляновете и илюзиите си, мечтаят за неземна любов и гледат с надежда в бъдещето. Но при това не са склонни да живеят с любимия в бедност – предпочитат комфорта и уюта. Някои смятат, че момичетата в розово са наивни глупачета. Но не е така. Розовото е цветът на чувствеността, нежността и загрижеността. Той отива както на млади момичета, така и на по-възрастни дами. Нюансите на корал, сьомга и пепел от роза също спадат към розовото.



Четете още: Забавен тест: Изберете си двойка и ще ви разкрием какви сте във връзката си

Жълто

Ако обичате жълтото, значи сте творческа личност с добър художествен вкус. Почитателите на този цвят са позитивно настроени към бъдещето и любознателни. Те са добри приятели, щедри са, но и донякъде недоверчиви. Понякога са придирчиви, вглъбени в детайла и педантични. Жълтото символизира смелостта, бързия ум и палавия характер. Този цвят е препоръчителен за хора, които искат да подобрят метаболизма си и да изострят вниманието си.

Виолетово

Виолетовото е цветът на оригиналните хора, които искат да се открояват в тълпата. Често го предпочитат художници, духовни и творчески личности. Характерът на почитателите на виолетовото съчетава в себе си противоположни качества, затова тези хора често са непостоянни и малко самовлюбени. Това е цветът на кралете, екстравагантността, вълшебството и величието. Дрехите във виолетово стимулират волята!

Червено

Този цвят символизира страстта, любовта, агресията и опасността. Предпочитат го енергични, целеустремени и упорити хора. Те често са нетърпеливи. Ако сте потиснати, по-добре избягвайте този цвят, тъй като той може да ви изнерви. Ако обаче искате да придадете яркост на образа си и при това да останете елегантни – заложете на червеното!

Синьо и светлосиньо

Хората, които предпочитат синьото, търсят признание, вървят напред с лекота и постигат успех. Те са общителни и не понасят самотата. Онези, които наблягат на тъмносиньото, са уравновесени и спокойни личности с дълбок вътрешен свят. Въпреки това често биват твърде взискателни към себе си и околните. Синьото буди у хората доверие, лоялност и умиротворение.

Оранжево

Това е цветът на активните хора, които обожават живота във всичките му аспекти. Почитателите на оранжевото са общителни, оригинални и обичат да са в центъра на вниманието. Имат изострена интуиция и често се реализират в творчески професии. Този цвят ще ви помогне да си подредите мислите и да се настроите позитивно.

Черно

Всеки човек има в гардероба си черни дрехи – те са най-универсални! Черно облекло предпочитат прагматичните, общителни и уверени в себе си хора. Този цвят олицетворява елегантността и изтънчеността, но при това и тъгата и мрака. Хората, които обичат да се обличат изцяло в черно, са страстни любовници, но трудно контролират емоциите си и често биват избухливи.

Бяло

В нашата култура бялото олицетворява невинността, чистотата, доброто. Хората, в чийто гардероб преобладава белият цвят, са старателни, проницателни и самодостатъчни. Този цвят буквално „гаси“ негативната енергия на околните, затова наблегнете на него, ако ви предстоят важни преговори или делова среща.

Сиво

Сивото се смята за лишено от емоции. Това е неутрален цвят, който избират уравновесени и внимателни хора, поставящи стабилността над ярките емоции. Това е цветът на психологически зрелите, отзивчиви и дружелюбни хора.

Знаейки особеностите и влиянието на всеки цвят, можете лесно да коригирате настроението си и отношението си към живота. Надяваме се тези знания да ви помогнат не само да научите нещо повече за себе си, но и да постигнете целите си.

Автор: Ива Петрова