Неговото лице бе избрано за най-красивото в света, съобщи „Дейли мейл“.

Става дума за Джордж Клуни. Името му оглави класация от 10 звезди, направена от екипа на лондонски център за пластична хирургия. Проучването е базирано на формулата на златното сечение.

Изчисленията на експертите показаха, че пропорциите на лицето на 56-годишния американски актьор съответстват на еталона за красота на древните гърци с впечатляващите 91,86 %.

На второ и трето място в класацията се наредиха съответно колегите му Брадли Купър с 91,80% и Брад Пит с 90,51%.


Брадли Купър

Надолу в класацията великолепната тройка бе последвана от Хари Стайлс с 89,63%, футболиста Дейвид Бекъм с 88,96%, актьора Уил Смит с 88,88%, Идрис Елба с 87,93%, Райън Гослинг с 87,48% и бившия член на групата "Уан дайрекшън" Зейн Малик с 86,5%. На десета позиция се класира актьорът Джейми Фокс със 85,46 %.


Дейвид Бекъм

Изчисленията бяха направени с помощта на технология за компютърно картографиране. Чрез нея учените установиха, че актьорът с перфектен нос е Райън Гослинг. Хари Стайлс е с най-съвършените очи и брадичка. Звездният мъж с най-идеална форма на лицето пък е Дейвид Бекъм.

През 2016 г. същото проучване бе направено и със звездните дами. Най-красивото женско лице, с най-съвършени пропорции, отговарящи на тези от древногръцката формула за златното сечение, бе това на Амбър Хърд. Неговите пропорции съвпаднаха с идеала на 91,85%.

Четете още: Топ 10 на най-красивите жени според Златното сечение