Автор
Woman.bg

Секс с колега? Първо си задайте тези няколко въпроса

Любовта може да ни намери навсякъде и по всяко време, идва, без да пита. Едно от местата, на което повечето от нас избягват да престъпват границата и да създават романтични отношения, е офисът. Но колкото и силно да е привличането между вас и някой колега е добре да си зададете следните няколко въпроса преди да се е случило, каквото и да било.

Временно увлечение ли е или има шанс да се случи и нещо повече?

Когато имате намерения да се сближите и дори да бъдете интимни с човек, когото срещате всеки ден на работното си място, то този въпрос е от първостепенно значение. Мислите ли си за него и извън офиса? Когато сте в отпуска? Повече от естествено е да бъдете привлечени от някого в офиса, но наистина преди да предприемете нещо повече, се замислете какво ще спечелите и какво може да загубите от това.

Познавам ли го достатъчно?

Добре е преди да помислите за романтични отношения и преди да се отдадете на страстен секс, да се опитате да опознаете този колега и да разберете нещо повече за него. Разберете подробности за миналото му, това ще ви помогне да вземете решение как да постъпите. Ако е възможно, разберете дали и преди е имал интимни отношения с жени от работното му място.



Тази връзка би ли повлияла негативно върху работата ми?

В зависимост от това дали въпросният човек е ваш подчинен или ви е шеф, или сте равнопоставени, може да предвидите какви биха били последствията от връзката ви. Помислете дали няма да получите по-различно отношение, заради лични пристрастия и дали връзката ви не би станала пречка за работата. Някои от колегите ви е възможно и да не одобрят романтичните ви отношения, затова не бързайте да ги демонстрирате в офиса.

Ще можем ли да си поставим ясни граници?

Ако между вас вече се е случило нещо прекрасно, което искате да продължи, то задължително говорете и поставете определени граници, свързани с поведението си на работното място. Също така не пренасяйте проблемите от офиса в личните си отношения, защото по този начин романтиката бързо ще ви напусне. Постигнете баланс между професията и любовния живот.



Четете още: Какъв тип жена сте според Кама Сутра?