Автор
Woman.bg

България спечели второ място на "Евровизия"

Снощи талантливият Кристиан Костов представи достойно страната ни на конкурса "Евровизия" с песента "Beautiful Mess" и се класира на второ място, като събра общо 615 точки.

Младият изпълнител определено спечели и журито, и публиката, защото спечели второ място и при гласуването на журито, и при телефонното гласуване.

Големият победител на тазгодишното издание на "Евровизия" е Португалия, представена от певеца Салвадор Собрал с песента Amar "Pelos Dois". Салвадор спечели 758 точки в крайното класиране.

Кристиан Костов завоюва престижното второ място сред оспорвана конкуренция, като това е най-доброто представяне на България до момента. Първият голям успех на страната ни бе, когато през 2007 г. Стоян Янкулов и Елица Тодорова спечелиха 5-о място, а миналата година Поли Генова успя да класира България на престижната 4-та позиция.

За страната ни са гласували Норвегия, Естония, Беларус, Албания, Молдова, Белгия и Румъния. Останалите държави, класирали се на предни позиции са Молдова на 3-то място и Белгия на 4-то място.

Въпреки че накара цяла България да се гордее, Кристиан Костов сподели, че се чувства разочарован, тъй като не е спечелил голямата награда на конкурса. Той благодари на близките си, на екипа и на всички, които го подкрепят. Той заяви още, че е щастлив с постижението и че ще остане в историята ни.

"Много съм горд, че всички са доволни, това беше моята цел. Но мисля, че ние бяхме най-добрите и трябваше да спечелим. Съжалявам, че не донесох Евровизия в България. Писна ме да съм най-млад и втори, така беше и в Х фактор", сподели с вълнение и насълзени очи Кристиан, минути след края на конкурса.

А сега да се насладим на прекрасната песен, с която Кристиан Костов постигна най-големия успех на България в "Евровизия" до момента.

Германци изследват как се живее с БГ пенсия