Автор
Woman.bg

Коя е най-добре облечената на Американските музикални награди?

Вчера в театър Майкрософт в Лос Анджелис се състояха Американските музикални награди. Те заедно с Грамитата са най-елитните отличия в музикалния бранш и са единственото толкова голямо наградно шоу, което се определя с вота на феновете.

Победител на вечерта бе канадският рапър Дрейк, който спечели в цели три категории, а именно -"любим рап/хип-хоп изпълнител", "любим рап/хип-хоп албум" и песен за "Views".

Ариана Гранде бе провъзгласена за най-добър изпълнител на годината, а Зейн Малик за най-добър нов изпълнител.

Поп певицата Селена Гомес грабна приза за най-добра поп-рок изпълнителка. А актьорът Робърт Дауни джуниър връчи специалната Американска музикална награда за заслуги на Стинг. Когато се качи на сцената, за да вземе отличието си, певецът не пропусна да отправи, макар и индиректно, критика към политиката на Тръмп.

"Смес от култури, ритми и страст са нещата, които правят тази държава най-великата на света", каза Стинг. Той посочи също, че рокендрол музиката "винаги е била отворена към всякакви цветове в духа на приемствеността и приобщаването".

Пънк рок групата Green day обаче бяха далеч по-открити в своя коментар на политическата действителност в САЩ и се присъединиха към множеството знаменитости, изразили протест срещу новоизбрания американски президент Доналд Тръмп.

По време на своето живо изпълнение на песента си "Bang Bang“ рокерите скандираха слогани като "Не на Тръмп! Не на Ку-клукс-клан! Не на фашистки САЩ!“.
Водещите на церемонията – комикът Джей Пароа и супермоделът Джиджи Хадит, също не пропуснаха да отправят критика към новото първо семейство със своите имитации на Тръмп и съпругата му Мелания.