Въпреки че почти всяка жена притежава маша за коса, малко знаят как да я използват правилно.

Представяме ви 5 трика за постигане на ефектни къдрици, които да изпробвате следвашия път, когато къдрите косата си.

За да постигнете ефект на на усуканите къдрици, навийте кичура добре около машата, като оставите края да виси. Ако мислите, че ще изгорите ръцете си, използвайте ръкавица първия път, когато го правите. Използвайте едната си ръка да усуквате, докато с другата държите машата. За по-дълготрайна прическа, използвайте лак за коса преди да започнете къдренето. По този начин ще си сигурни, че прическата ви няма да се разпадне час след като сте я направили.

Колкото по-близо до корените стигат къдриците, толкова повече ще издържат те. Ако искате да направите къдриците и след това да излезете на парти и искате те да не се развалят през цялата нощ, навивайте косата си почти до самия път.

За постигане на ефекта на небрежните къдрици, щом оформите косата с машата за коса, дръпнете надолу, за да може да изглеждат те по-раздвижени и естествени.

Ако искате да направите прическата си по-бързо, вържете косата на опашка и така започнете да къдрите. Формата на къдриците също ще бъде друга - в корените косата ще е права, придавайки великолепен ефект на цялостната визия.