В живота на всяка една жена настъпват няколко много важни момента, които могат да променят или поне да укажат силно влияние върху характера, външния вид, възприятията й за света и отношението й към останалите и един от тях е този, в който става майка.

Безспорно едно от най-красивите неща, които се случват в живота на една дама е това да даде живот и да погледне малкото си човече за пръв път, но процесът на бременността и след раждането за много жени не е никак лек. Често младите майки изпадат в състояние на следродилна депресия, която може да бъде изразена по най-различни начини. 4 звездни дами споделят за трудностите и душевните проблеми, които са ги обзели след раждането на децата им.

1.Адел

"Винаги съм си мислела, че следродилната депресия се изразява в нежеланието на майката да бъде постоянно около детето си или страхът, че може да му стори нещо лошо и да го нарани. Допусках, че следродилната депресия е просто натрапчиво чувство за несигурност. При мен беше обратното – бях обсебена от мисълта, че не давам достатъчно внимание на детето си, чувствах се като най-лошата майка на света. При всяка жена е различно."

2.Гуинет Полтроу

"Не можех да повярвам какво се случва. Чувствах се много по-различно след раждането на първото си дете, следродилната ми депресия дойде след второто раждане. Беше ми мъчно, реших, че не съм добра майка и че не обичам достатъчно второто си дете, но знаех, че всъщност не е така. След като осъзнах, че е напълно нормално една жена да се чувства различно след първото и след второто раждане, съветвам младите майки, които минават през това, да говорят за чувствата си. Това е единственият начин да преодолеят депресията."

3.Брук Шилдс

"Колкото и странно да се чувства една млада майка, заради това, че не е толкова щастлива, колкото се предполага, че трябва да бъде, е задължително да сподели проблема си. Следродилната депресия съвсем не означава, че не обичате детето си."

4.Аманда Пийт

"Следродилната ми депресия беше много дълбоко и силно преживяване, което продължи наистина дълго (около 6 месеца). И макар и да изпитвах срам, реших че е много важно да бъда искрена, относно това, което се случваше в душата ми. Много майки минават през тежък период след раждането, но тези, които са готови да говорят открито за това, са наистина малко."

Включeте се в играта на Eucerin и можете да спечелите награда от серията DermoPURIFYER.

Играй тук