Днешният ни материал е посветен на няколко изящни дами, които са нагледно свидетелство, че остаряването не е порок и въпреки напредването на годините една жена може да бъде все така красива и шик, както е била и на младини.

Въпросните дами са над 70 години и все още са търсени модели, доказвайки, че ограниченията са само и единствено в главите ни. Стига да искаме нещо, никога не е достатъчно късно да го реализираме.

Лорън Хътън, 72 години

Когато е на 61 години, Лорън заснема гола фотосесия за списание, стремейки се да помогне на жените да осъзнаят, че телата им са красиви на всяка възраст и те не трябва да се притесняват от остаряването.

Няма да е пресилено, ако кажем, че Лорън се радва на изключително успешна кариера като модел. Тя е имала цели 26 фотосесии за Vogue, а към днешна дата въпреки че е над 70 продължава да позира за корици на списания, например преди 3 години украси корицата на MUSE, The Edit и Harper’s Bazaar.

Жаклин Мърдок, 86

Историята на Жаклин е живото доказателство, че мечтите се сбъдват рано или късно. Цял живот тя работи като танцьорка, но мечтае да пробие като модел. Уви не успява да реализира мечтата си, докато е все още млада, но един ден когато вече 82 годишната Мърдок се разхожда в парка, моден блогър я забелязва в парка, моли я да я снима и така неин фотос стига до един от дизайнерите на Lanvin. В резултат на това от френския бранд я канят да участва в тяхна кампания и тя с охота приема.

Дафне Селф, 86

Дафне започва кариерата си през 1950-та година, когато е на 20, но след като ражда няколко деца решава да се откаже от модния бранш. Децата ѝ порастват и днес имат свои деца, а Дафне пък има много свободно време и затова решава отново да се пробва като модел. Свързва се с агенция за модели по-скоро на шега, не вярвайки, че наистина ще успеят да ѝ намерят ангажименти. Но ето, че греши и днес Дафне е по-успешен и търсен модел, отколкото е била на младини. Откакто отново се връща в света на модата, тя се появява на страниците на издания като "Vogue", "Harper's Bazaar" и "Vanity Fair".

Бади Уинкъл, 86

Бади се чувства уверена относно визията си, като външният ѝ вид е харесван не само от нея, но и от лосанджелиската компания DimePiece, която избра Уинкъл за рекламно лице на новата си колекция бански костюми.

В резултат на това докато хората на нейната възраст играят бинго, тя туърква край басейна или позира яхнала огромен надуваем лебед. Увереността и закачливия характер на Бади си личат не само от фотосесията с нейно участие, но и от представянето и в Instagram, гласящо: "Крада мъжете ви от 1928-а година насам!"

Чайна Мачадо, 86

Супермодел и муза на Хуберт Живанши в младините си, Чайна уверено продължава кариерата си на модел и днес, въпреки че признава, че вече не ѝ се лети по няколко пъти в седмицата до Ню Йорк за фотосесии.

В интервю за New York Magazine тя разкрива, че пие водка, никога не е спазвала каквато и да е диета и единствената козметика, която ползва и до днес, е сапун от Pond's и крем за лице.

Кармен Дел Орефис, 85

Кармен започва кариерата си на модел едва на 15 години. Интересно е, че след първата ѝ фотосесия ѝ казват, че не е фотогенична и е по-добре да се ориентира към друго поприще. Е, явно това изказване е грешно, защото Кармен е търсен модел и днес, като поставя рекорд, записан в книгата на Гинес, за манекенка с най-дълга кариера. Освен това е и муза на великия Салвадор Дали.

В края на 50-те години Орефис прави пауза в кариерата. За кратко време се омъжва три пъти. Ражда дъщеря. 20 години след първата си сватба, но след поредица ли.

"През последните 25 години бях на повече корици на списания отколкото в дългогодишната си кариера преди това", споделя Орефис, която днес краси страниците на едни от най-известните списания в света.