Човек и добре да живее се жени, гласи една от най-разпространените шеги у нас. Истината е, че в зависимост от разбиранията на живота всеки човек сам избира дали да сключи брак или не.

Със сигурност познавате поне един или двама човека, които са взели това важно решение, въпреки факта, че връзката им далеч не е префектна.

Днес сме решили да поговорим за онези причини, които могат да ни накарат да предприемем заветната крачка в днешно време.

Защото сте повече от 10 години заедно

Отдали сте толкова много време на един човек, че не ви се иска да започвате да градите нещо с някой друг. Това очевидно е логичното продължение на връзката, на която сте отделили усилия, компромиси и вече чувствате този човек като част от семейството ви.

Защото всяко момиче си го мечтае да бъде булка

Още от ранна детска възраст си мечтаем да се види в бяла рокля един ден и да застане ръка за ръка с мечтания мъж пред олтара.

Защото не можете без този човек и той го заслужава

Ако имате човек до себе си и той е готов за тази стъпка, а вие не съвсем, е време да се замислите. Можете да направите компромис и да предприемете стъпката ако той го изисква от вас, защото го обичате и защото го заслужава.

Защото не искате детето ви да се срамува

Ако ви предстои да имате дете и не искате то да се срамува от това, че майка му и баща му не са женени, е възможно да искате да сключите брак.

Защото обществото/семейството го очаква от вас

Много често се чувствате притиснати от обстоятелства, хора или изобщо от обществото като цяло. Може би вече сте прехвърлили 30-те и ви е омръзнало да ви питат дали сте омъжена, ето защо да го направите при първа възможност.

А какво мислят по въпроса колегите от Men United, вижте тук