Животът на Паола Антонини - красив бразилски модел, се променя изцяло преди две години, само два дни преди Коледа.

Тя е зле ранена и губи крака си, след като е ударена от кола - инцидент, който несъмнено би сломил духа на много хора, но не и нейния. Между това да бъдеш нещастен завинаги или благодарен, че си жив, Паола Антонини избира да се радва на живота.

Тя не се затваря вкъщи, а смело се изправя и понася трудностите, доказвайки, че няма изпитание, което да не може да се преодолее, просто човек трябва да иска да го направи. Паола се обръща към всички с призива да се замислят - живеете само един живот, затова го приемете такъв, какъвто е, обичайте го, бъдете благодарни, забавлявайте се и бъдете активни.



"Преди година и половина загубих левия си крак след автомобилна катастрофа. Животът ми много се промени, но никога не загубих мечтите си. Всеки ден имам желание да правя още и още неща. Обичам да пътувам, обичам да се срещам с нови хора и да научавам повече за тяхната национална култура. Това обичам да правя. Обичам да танцувам, да ходя на плаж", заяви в интервю преди известно време красавицата.

Паола продължава да се занимава активно със спорт - танцува, язди и кара скейтборд. Затова не случайно бе избрана за посланик на Параолимпийските игри в Бразилия. Тя е символ на това, което човек може да постигне, ако се научи да преодолява собствените си страхове.