Автор
Woman.bg

Те доказват, че можеш да промениш живота си само за година

Понякога изглежда, че една година е твърде малко, за да преобърнете живота си, да реализирате потенциала си и да сбъднете най-големите си мечти.

Но истината е, че не е от значение колко време имаме, а как го използваме. Затова вместо да посвещавате часове, дни и месеци на битовизми, започнете да правите това, което всъщност искате и би ви удовлетворило.

Bright Side разказва за десет души, които съумяват да променят живота си към по-добро само за една година.

Синди стана модел на 49 и започна собствен бизнес

Един ден Синди решава, да спре да боядисва косата си и да я остави посивяла. Тя изглежда толкова достолепна по този начин, че привлича не само възхитените огледи на околните, но и вниманието на агента на Dolce и Gabbana, търсещ модели за техните ревюта и фотосесии.

И така Синди Джоузеф започна кариерата си. Тя работи като модел за различни световни марки, но в един момент решава да насочи енергията си към нещо друго и започва собствен бизнес. Тя създаде линия гримове и продукти, които поддържат кожата здрава, но не обещават фантастично и нереално подмладяване. Синди просто вярва, че тайната на истинската красота се крие в способността да се наслаждаваш на това, което си и да празнуваш възрастта си.

И така само за една година, благодарение решението да приеме визията си такава, каквато е, оставяйки косата си сива, Джоузеф се превръща от обикновена домакиня в успешна бизнес дама.

Московски татуист, който победи рака

Преди една година този татуист от Москва, Ринат Каримов, създава профил в Instagram, озаглавен rinat_vs_lymphoma. В полето за представяне пък пише следното: "Фото блог, в който аз получавам лимфома и ѝ сритвам задника. На живо." Ринат се бори с ужасната болест 51 седмици и преди няколко месеца съобщи на 81 000 си на брой последователи, че е спечелил битката и вече е здрав. Поредното доказателство, че ако човек има вяра и воля, може да се справи с всичко.

Една стопаджийка на възраст

Соня Сагитова се пенсионира на 55 години и решава, че е дошло времето да пътува. Отива на магистралата, вдига палеца си и така започва нейната история. Соня е била в повече от 40 държави и почти всеки регион в Русия, въпреки че са ѝ казали, че е болна.

"Лекарите ме диагностицираха с множество заболявания и ме посъветваха да кандидатствам за помощи по инвалидност.Но аз не съм човек с увреждания, аз съм човек, който непрекъснато пътува по света."

Парите не могат да ви купят щастие

През май 1996 година успешната бизнес дама Хейдемари Швеймър раздава всичките си пари на нуждаещите се и започва да живее само с един куфар, побрал неща от първа необходимост. Тя възнамерява да живее цяла година без да използва никакви пари. Първоначално Хейдемари мие прозорци, разхожда кучета и чисти къщи срещу храна и подслон.

Сега две десетилетия по-късно тя е на 70 и провежда консултации и лекции за живот без финанси и каквото и да е ценно имущество. Първоначално тя е смятала да живее без пари само една година, но после вижда, че този живот е прекрасен и решава никога повече да не се връща към предишния си лайфстайл.

Шери започна свой собствен бизнес

Един ден Шери Шмелзер, 40-годишна домакиня и майка на три деца, предлага на малчуганите си да майсторят нещо забавно. Всички заедно решават, че да запълват дупките на Crocs чехлите с разни симпатични неща е прекрасна идея. Съпругът на Шери пък им предлага да направят уебсайт, в който да продават въпросните дизайнерски произведения.

И така те основават своята компания Jibbitz през 2005 година. До август 2006 г. продажбите им стигнат до 2, 2 милиона долара. След година и половина, бизнесът на Шелмцер се разраства с главоломна скорост, а компанията Crocs купува Jibbitz за 10 милиона долара.

Тя промени фигурата си до неузнаваемост

Когато Татяна Рибакова е на 14, тя тежи цели 100 килограма и е обиждана заради наднорменото си тегло. Сега тя е на 24 и тежи само 50 килограма. Животът ѝ не се е променил мигновено, но през първата година тя прави гиганстски стъпки към нов живот. Днес Татяна е красива, весела и динамична млада жена, блогър и автор на книгата „Как свалих 55 килограма“. Дава консултации за здравословен живот и публикува клипове по темата във влога си.

Юлия превърна пътуването в свой бизнес

Юлия Савицкая води нормален живот. Луда по модата, тя работела в Dior и ходила на стажове в Париж, живеейки живот, за който много млади момичета само мечтаят. Но един ден 27-годишната Юлия си спомня за една от вечните си мечти, купува си раница и заминава за Непал. В Катманду тя среща родения в Киев Антон Гурков и двамата живеят и пътуват заедно. Юлия и Антон основават компанията Girls in Travel, която организира туристически пътешествия само за момичета.

Източник: brightside.me