Времената се менят и днес вече не е странно да видите жени да практикуват спортове, които са характерно мъжки.

И не, не говорим за хокей или за футбол, а за спорта, наситен с най-много насилие на земята, лично мнение - смесени бойни изкуства (ММА).

И всъщност дамите не просто се занимават с него, но и жънат успехи, понякога по-впечатляващи и от тези на състезателите мъже. За да потвърдим думите си, в следващите редове ще ви покажем представителки на нежния пол, които са толкова красиви и женствени, че ако ги видите на улицата по-скоро бихте решили, че са в модния бранш, но истината е, че те трупат победа след победа на ринга, с лекота поваляйки противниците си.

Лена Овчинникова е надарена с красива визия, но нека тя не ви залъгва, защото въпросната дама не е някоя миска, а кикбокс и ММА шампион, а също и успешен Муай тай боец.

Рейчъл Куминс "Пантерата" е наистина всестранно развита личност. Тя е ММА състезател, но успоредно с това и успешен модел.

Сигурно ще ви е трудно да повярвате, че това миловидно момиченце на име Джордън Макдоналд има спечелени 5 ММА мача. Тя подобно на Рейчъл също успешно съчетава кариерата си в бойните спортове с тази на модел.

Въпреки че е надарена с харизматична усмивка, заради която е търсен модел, а отскоро и актриса, вече снимала се в три филмови хита - "Непобедимите 3", "Антураж" и "Бързи и яростни 7", Ронда Раузи е един от най-известните ММА бойци в света, като в кариерата си има само една единствена загуба. Тя е първият шампион в категория "петел" на най-голямата ММА организация в света – UFC и има медал в женското джудо от олимпийските игри в Пекин през 2008 година.

Тя е красива, сексапилна, но и много опасна. Джина Карано, която две поредни години бе в класацията за 50-те най-влиятелни жени в спорта, е лицето на женския ММА и до днес, въпреки че вече не се състезава, защото се отдаде на кариера в киното.

Джина бе известна с поразяващите си удари с крака и дори актьорът Юън Макгрегър призна, че изучава клиповете ѝ в Youtube, когато му се налага да показва бойни умения за някоя роля.

Тази русокоса красавица на име Анастасия Янкова е шампионката по Муай тай на Русия, а от 2013-а се занимава и с ММА. Наричана е от сънародниците си "руската Джина Карано".

Пейдж ВанЗант, която дебютира в ММА през 2012-а година, зарязва колежа, за да се отдаде напълно на смесените бойни изкуства. 22-годишната красавица, която преди е работила като модел завладя света на женския ММА светкавично бързо, като дори получи собствена сделка с Reebok. По този начин тя си навлече гнева на конкурентките си. Причината е, че едва шестима спортисти в света има мултимилионен договор с Reebok. Освен това Пейдж е единственият спортист, който е без нито една титла и бива спонсориран от концерна. Според мнозина договорът е основно заради красотата й, а не заради спортните ѝ качества.