В момента 30-годишната Дона Джили е изкусителна красавица и фитнес състезател, но само преди две години тя била пухкава чаровница, тежаща цели 104 кг.

Още в тийнейджърска възраст тя страдала от наднормено тегло, което се увеличавало все повече. Дона обичала да си похапва в заведенията за бързо хранене и по цял ден не спирала да консумира любимите си шоколади, сладоледи и чийзкейк. Тя не се притеснявала от необичайно високото си тегло, но започването на нова работа се оказва повратната точка в живота й. Усещала, че колегите й не я приемат сериозно и постоянно мислела, че й се подиграват, защото е дебела.

Твърдо решена да отслабне, Дона влязла във фитнес залата и започнала редовни усилени тренировки. Така за две години тя свалила 50кг (почти половината от теглото си) и се превърнала в красавицата, която виждате днес.

Дона дължи изящната си фигура не само на физическата активност, която поддържа, но и на правилното си хранене. Тя изключила от менюто си всички вредни храни, които толкова обича и ги заменила с плодове и зеленчуци.

Когато достигнала така желаните 52кг Дона, подкрепена от фитнес инструктора си, решила да се яви на първото си фитнес състезание. Публиката я посрещнала радушно, вдъхнала й увереност и последвало второ състезание.

За изумителната си промяна Дона споделя:

"Още в началото на пубертата имах проблеми с теглото си и се опитвах да се преборя с това, но не можех. Винаги преяждах, просто не се сдържах и нямаше как да устоя на шоколада, сладоледа и чийзкейка. Но си спомням как един ден седях в офиса, където бях започнала новата си работа. Никога няма да забравя колко зле се чувствах тогава. Беше ми изключително некомфортно и трудно издържах седенето.Без съмнение трябваше да отслабна незабавно. Първо преосмислих начина си на хранене и изключих всичко вредно и твърде калорично. Опитвах се да ям повече плодове и зеленчуци и внимавах с големината на порциите.“

Дона се обърнала, както към фитнес инструктор, който да й създаде тренировъчен режим, така и към курсовете по зумба. След време тя била в толкова добра форма, че дори участвала в надбягване на 10км. Дона срещнала подкрепата на своя треньор, който толкова се гордеел с нея и заради това я изпратил на първото й фитнес състезание. Ето какво още споделя прелестната дама за трансформацията и успехите си:

"Не исках да участвам в надпревара, за да получа награда, а за да се уверя, че всички усилия са си заслужавали. Щастлива съм, не само защото успях да се разделя с 50кг от теглото си, но и защото оформих тялото си по начина, по който винаги съм си мечтаела. Бях толкова горда със себе си, когато се качих на състезателния подиум. Тази промяна преобърна живота ми и то в положителна посока. След като научиха за историята ми, много хора дойдоха при мен, за да ми споделят, че съм ги вдъхновила да вземат живота си в ръце и да променят това, което не харесват в себе си и дори ме молят за съвети. Грижата за външния ми вид ме направи по-здрава и физически, и психически. Щастлива съм!“

Сега Дона Джили се готви разпалено за следващата си публична изява по бански.