Едни от най-големите имена в шоубизнеса решиха да използват славата си, за да изградят нещо много по-мащабно, превръщайки се в предприемачи.

Следващите 10 звезди определено постигнаха целта си, благодарение на което увеличиха богатството си, а за някои кариерата в шоубизнеса остана дори на второ място.

Ето кои са те и как успяха да развият бизнеса си:

1. Джесика Симпсън

За Джесика кариерата на певица и актриса остана на заден план, когато навлезе в модния бранш преди 10 години. Тя създаде козметичната линия „Dessert Beauty”, а сега вече има и модна линия за дрехи, парфюми и дори за спално бельо.

2. Ким Кардашиян

Славата на Ким може и да е започнала със секс скандал, но е факт и че благодарение на нея, сега Кардашиян развива много успешен бизнес. В момента тя има модни линии за дрехи, приложения и други продукти, с които защитава марката и сайта си. Доходите й се равняват на 65 милиона долара.

3. Джей-Зи

Според списание Forbes, рапърът е един от най-успешните предприемачи, с чиста печалба над 550 милиона долара. Той има акции в отбора „Brooklyn Nets”, както собствена модна линия „Rocawear”, а в момента е един от собствениците и на музикалната платформа „Tidal”.

4. Джесика Алба

След като основа компанията си, заедно с още няколко предприемачи, за екологични бебешки и домакински продукти през 2011 г, Джесика Алба автоматично се превърна в една от най-богатите звезди със собствен бизнес. Компанията е с печалба над 1 милиард долара до момента, а актрисата увеличи богатството си с около 200 милиона долара. През юни тази година Джесика се появи на корицата на Forbes, със заглавието „Най-богатата американка“.

5. Тайра Банкс

Преди да се оттегли от модния бизнес, Тайра изкарваше по 50 000 долара дневно, но новят й бизнес я направи дори още по-богата. Преди няколко години красавицата стартира двете си реалити шоута „The Tyra Banks Show” и “America`s Next Top Model”, които и осигуриха много успешна телевизионна кариера.

6. Гуен Стефани

Факт е, че в последните няколко години, певческата кариера на Гуен не й носи толкова големи доходи, колкото преди, но тя определено е един от най-успешните предприемачи, сред звездите. Вокалът на „No Doubt” основа собствена модна линия с името „L.A.M.B” и е едно от рекламните лица на L'Oreal.

7. Пи Диди

Най-богатият предприемач, сред рапърите е Шон Комбс (по-известен като Пи диди). Той е с чиста печалба от 735 милиона долара, благодарение на модната си линия „Шон Джон“. Звездата има и собствена марка вода „Aquahydrate”, собствена марка водка „Ciroc” и собствена марка текила „DeLeon”.

8. Мери-Кейт и Ашли Олсън

Това е може би е най-успешният актьорски тандем. Симпатичните близначки Олсън започват кариерата си още от съвсем ранна възраст, играейки във филма „Full House”. Днес те имат линия за бижута „The Row”, както и за дрехи „StyleMint”.

9. Гуинет Полтроу

Лайфстайл сайтът на Гуинет Полтроу GOOP определено беше много успешна стъпка в предприемаческата й кариера и вдъхнови много други звезди да последват примера й. Дълго време актрисата беше омъжена за вокала на „Coldplay” Крис Мартин. Миналата година те се разведоха, поради което трябваше да разделят общото си богатство на стойност 280 милиона долара.

10. Синди Крауфорд

Крауфорд е един от най-успешните супермодели в света през 90-те години, но сега е още по-успешен предприемач. Бизнесът й включва разкрасителни продукти, мебели и идеи за дома, което я прави един от най-богатите модели в света.