За съжаление никой не е успял да спре хода на времето. В определена възраст бръчки така или иначе ще се появят.

Това е неизбежно, но най-видимият признак на стареенето може да се отложи, ако избягваме някои вредни навици или вещества.

Ето кои са най-големите врагове на младостта:

Цигарите

Цигареният дим съдържа около 4000 вредни вещества, които влияят зле на структурата на кожата, правейки я безжизнена. Освен това при пушачите е нарушено кръвообращението, затова кожата им получава недостатъчни количества кислород. Като прибавим и никотина – най-големият враг на витамин С, става още по-ясно, че ако искаме да съхраним младостта си, трябва да се откажем от цигарите.

Четете още: Целулитът няма шанс пред морската сол

Токсините

Вредните вещества особено силно влияят на съединителната тъкан. В резултат кожата губи своята нежност и еластичност. Токсини се съдържат в мръсния въздух, в натъпканите с пестициди и нитрати храни, в лекарствата. Затова се препоръчва особено на жителите на мегаполисите по-често да употребяват храни, богати на витамините А, С, Е и храни, богати на микроелементи като цинк, желязо и мед.

Недоспиване

Пълноценният сън е необходим за добрия цвят на лицето и за нормалното регенериране на кожата. Спете не по-малко от 8 часа!

Слънчевите лъчи и солариумите

Отдавна е известно, че ултравиолетовите лъчи съсипват кожата. Затова, преди да се покажете на слънце, не забравяйте предпазните козметични средства.



Източник: jivotatdnes.bg