Автор
Борислава Крендева

Ситият на гладния не вярва (Бг.поговорка)

Това видео представлява социален експеримент, в който подставени лица се спират до обядващи навън случайни хора, като им се примолват да споделят с тях част от храната си, тъй като са гладни. По- късно, същите подставени лица, подаряват пица на бездомен, просещ човек....

Спирам да издавам повече – видеото е около 3 минути и няма да влезете в преразход на време. Заслужава си, обаче, да видите резултатите. Също така, няма да обсъждам качествата и достоверността на експеримента. Със сигурност има доста моменти, които го „замърсяват“ и едва ли този материал ще влезе в научните доклади. Във видеото има доста „храна“ и за хейтърите, които биха се фокусирали върху издънките на заснемането, достоверността на случките, подставените лица и т.н. Аз лично не подлагам резултатите на съмнение, дори и да са манипулирани. Самата аз имам в годините лични наблюдения по темата, които само се потвърждават от това видео.

Преди 10-тина дни споделих на стената на моя приятелка снимка на възрастна бедна жена, която раздава ябълки.Текстът под снимката гласеше: иди у богатия да се нагледаш и у бедния да се наядеш... може би защото на богатите и ситите хора душите им затлъстяват, а липсата на средства у хората не означава липса на щедрост и човечност. Казват, че щедростта не се състои толкова в това да даваш много, а да даваш своевременно.

Та, в този ред на мисли: дали новите 240 ще дарят част от първата си заплата на нуждаещо се дете?

p.s. последното е реторичен въпрос.