Съобщавайки на вашите близки и любими хора, че сте бременна, не трябва да се вслушвате във всички „народни мъдрости“, с които ще ви засипят.

Не всички са верни. Разберете кои са те:

Красотата е наследствена

Ако по лицето на бременната жена се появят пъпки, бебето е момиче и то ще открадне красотата на майката. Д-р Стоун от тделението по перинатална медицина към медицинския център „Маунт Синайнис" в Ню Йорк казва: „Това е смешно, това не е истина. Какво значи девойката да открадне красотата на майката?"

Горе-долу

Жена, която носи високо, ще има момиче; която носи ниско - момче. „Много разпространен мит, но не е истина", според д-р Стоун.

Суеверие на тема секс

„Сексът няма да предизвика преждевременно раждане. Съветвам хората да не се отказват от любенето. Струва си да опитате", казва д-р Стоун.

Да се пази от грозното

Ако бременната види нещо грозно или страшно, и бебето ще бъде грозно. „Това е двойна лъжа; първо - за това не съществува никакво научно доказателство; второ - нито едно бебе не е грозно", казва д-р Стоун.

Пикантната храна може да предизвика преждевременно раждане

„В повечето случаи бременните могат да ядат почти всичко, но има определени продукти, които не трябва да консумират или да избягват като много мекото или непастьоризираното сирене. Тези храни, макар и рядко, могат да имат бактерията листерия, която се свързва с предизвикването на аборт или преждевременно раждане."

Четете още: Жената е ключов фактор за щастието в семейството