В академия на два етажа с 3 репетиционни студиа, 3 гримьорни, хол със 7-метров таван, кино салон и пиано бар ще живеят в продължение на 3 месеца 15-те звезди на "Музикална академия".

Специално за шоуто е изградена уникална кръгла сцена, която има подвижна платформа и отварящи се врати и на която са монтирани над 200 прожектора и над 100 кв.метра видеостени. Между гримьорните на звездите в академията и сцената има изградена топла връзка, така те ще участват в концертите без да напускат своя нов дом.



Дизайнът на академията съчетава арт елементи, съобразени с вкусовете и навиците характерни за трите поколения. В репетиционната на Златната петорка, стените са декорирани с грамофонни плочи от ерата на Балкантон, а репетиционната на по-младите звезди е гръндж и наподобява мазе на клуб.

За първи път в подобен риалити формат има изградени пиано бар и кинозала. Те ще стоят заключени заедно с ВИП-апартамента и ще могат да бъдат използвани от звездите само срещу заплащане. Според "Дървото на парите" всеки участник ще разполага с толкова пари, колко си спечели с представянето си на концерта. Изпълнителят класирал се на първото място според оценката на журито и вота на зрителите печели 5000 лева на седмица, а класиралият се на последно ще разполага със седмичен бюджет от 400 лева. За да си наемат ВИП-апартамента талантите ще трябва да си приготвят 500 лв. за вечер, а билетът за кино е 20лв. на човек. Толкова на час струва и посещението на фитнес, което също ще зависи от виртуалното богатство на участниците. Най-скъпото удоволствие за участниците е да си поканят гост-звезда, което ще им струва 2000 лв.




Шоуто тръгва тази вечер от 19,30, в ефира на TV7.