Някои теми могат буквално да убият мъжкото либидо, ако бъдат повдигнати в сюблимен момент.

Какво мразят да чуват мъжете в леглото?

Братско-сестрински приказки

Обикновено тази грешка допускат самите мъже, но вече все по-често се срещат и жени, които в присъствието на мъжа си се възхищават на приятелите му или на някой актьор от мъжки пол. Понякога въпросното възхищение е изразено и в еротичен контекст. Това може да бъде разказан сутринта „мокър“ сън или пък възторжени описания на силата, постъпките или тялото на някоя холивудска звезда преди лягане. Повечето мъже не понасят да бъдат сравнявани с някого, дори и неволно. Ако сте свикнали да възприемате партньора си като свой брат, може да си помислите, че ви се сърди от гол каприз. Но не е така. Обидата му е сигнал спешно да промените нещо във връзката си.



Призраците на бившите

Жените с добра памет си припомнят бившите си мъже и любовници при най-различни поводи. Някои не се впускат в излишни подробности и смело обобщават – например когато партньорът им има проблем с ерекцията заявяват „Всичките ми бивши си бяха наред“. След подобни думи временният проблем с ерекцията спокойно може да стане постоянен. Жените понякога ползват подобни реплики, защитавайки се подсъзнателно. Започнат да се съмняват в своята привлекателност и заради това атакуват, преди да са чули упреци в свой адрес. Тези изказвания обаче само влошават нещата.

Излишната искреност

Честните и откровени жени понякога изпитват чувство за вина или пък решават да си „вдигнат цената“ с чистосърдечни признания: „Знаеш ли, отдавна исках да ти разкажа за онова фирмено парти, от което се прибрах чак сутринта...“ и т.н. Такива неща се разказват на сексолог, психотерапевт или свещеник. Но не и на интимния партньор – подобна изповед може да съсипе връзката ви за броени минути. Впрочем голям процент от битовите убийства се е случил именно след такива самопризнания. Ако ви липсват силни усещания, по-добре се заемете с някой екстремен спорт.



Кой кого

Понякога жените искат да направят незабравимо впечатление на мъжа, четат редица статии, гледат порно и смело започват еротичната атака. В това разбира се няма нищо лошо, но е важно всичко да се прави с мярка, за да не се получи противоположният резултат. Някои мъже подсъзнателно възприемат често срещаните в порното викове „Давай! Още!“ като пришпорване, като команда към куче, като заповед. Повечето мъже не обичат да бъдат командвани в леглото, ако не броим мазохистите.

Това ли беше?

Актът е приключил. Мъжът е доволен от себе си, чувства се като истински герой, извършил подвиг. А жената избира този момент, за да зададе въпрос от типа „Това ли беше?“ или „Ще има ли още по-късно?“. Доволната усмивка на партньора се стопява мигновено.