Автор
Woman.bg

Атрактивните забележителности на Никарагуа

Никарагуа е много красива страна в Централна Америка, но същевременно и малко позната на туристите и туроператорите от целия свят. Тя е идеално място за по-непретенциозните туристи, които обичат т.нар. екотуризъм.

Основната пътна артерия която пресича страната е Панамериканската магистрала.

Основна атракция в Никарагуа е посещение до водопадите Ла Макина, което става по маршрут наречен „конопи” или с други думи казано - път през короните на дърветата.



Други атракциони са остров Маис, гр. Гранада, остров Ометепе и курорта Монтелимар.

Столицата Манагуа е разположена на мъртвото езеро със същото име. От другата страна на езерото на около 50 км. се намира вулкана Момотомбо – 1280 м. и кратерните езера Хилоа и Апойеке.

Може също така да посетите най-голямото пиратско пристанище “Ел Блуф” на Карибско море и Исла дел Маис в превод „Островът на царевицата”.

Четете още: Уникални библиотеки по света

Тук може да се отдадете на любимите си водни спортове и гмуркане в кораловите рифове. Основни забележителности на Никарагуа са тихоокеанските вулкани – някои от които са действащи. Изкачването до кратерите е сравнително лесно и не се изисква специална екипировка и добро физическо здраве.

В основата на вулкана Момбачо се намира град Гренада – пети по големина и в миналото е бил столица на страната. Излетът от Гренада до село Катарина ще ви впечатли с невероятна панорамна гледка към островите Солентиме и езерото Лагуна де Апойо.



Интересно място за посещение е до единственият град под егидата на ЮНЕСКО „Леон Виехо” .

Градът е опустошен през 1609 година от вулкан, по същият начин както в Италия гр. Помпей. Реставрацията му започва веднага след откриването му през 1968г. Руините на града са много добре запазени и имат голяма архиологическа значимост за страната.

Четете още: Най-големият лабиринт на Балканите ще бъде в Поморие