Автор
Woman.bg

580 дни - периодът от живота, в който жените само се разкрасяват

Поддържането на красив външен вид отнема на жените средно 580 дни от живота им, пише БГНЕС, позовавайки се на американска анкета.

Нежният пол епилира кожата си до гладкост общи 72 дни, но привеждането в приличен вид на косата отнема най-много време – 294 дни. Дамите прекарват цели 30 дни в скубане на вежди, 52 дни в отстраняване на грим и 12 дни за постигане на перфектен изкуствен тен. За сушенето на косата си те отделят цели 23 дни от живота си, за овлажняването на тялото – 44 дни, за лакирането на ноктите – 20 дни, а за педикюр – 11 дни.

Следва да се отбележи, че най-любимото занимание на нежния пол е бръсненето на краката. Това мнение споделят 35 на сто от анкетираните. Тази процедура се извършва най- малко 6 пъти в седмицата, всеки ден средно по четири минути, което прави около 21 часа годишно.

Вторият най-продължителен ритуал за красота е прическата, като 17% от жените признават, че мразят опитите да въведат косата си в ред, въпреки че това им отнема средно по 16 минути всеки ден. Третото най-отегчително занимание е скубането на вежди, в което момичетата прекарват 11 часа от годината.