Певицата прекара двайсет дни в курорта Пунта Кана - палмовият рай на Доминикана, отдавайки се на пълен релакс в компанията на свои приятели.

В „Автограф" Анелия споделя, че единствената й цел е била да се възстанови от стреса, който преживява ежедневно и затова съзнателно е избрала тази дестинация.

След тази пълноценна почивка, сега все още й е трудно да се настрои към тукашния си ритъм на живот.



„Една такава почивка те изстрелва буквално в облаците, защото виждаш нещата по много по-различен начин. Всъщност аз не съм почивала от две години. Нямаше как, като знам, че имам много неща да направя. Сега обаче съм удовлетворена след работата, която свърших през изминалата година и с удоволствие се отдадох на релакс. Едно такова зареждане ти дава възможност след това да работиш на двеста процента."

Анелия и Alex P на Първите Български хип-хоп награди

През времето, прекарано в Пунта Кана, Анелия е имала възможност да помисли и за бъдещите си проекти. Дала си е равносметка, че от тази година нататък трябва да прави една идея по-различни песни като звучене.

„При нас пазарът се променя с месеци. Прави ми впечатление, че има огромен завой в музиката. Затова всичко, което се създава, трябва да е на ръба и да е съобразено с музикалната вълна."