Това е една от най- бързите и най-кратки диети – продължителността й е само два дни.

Този кратък срок позволява до минимум да се намали калорийният прием за денонощие и да се застави организма да премине изцяло в режим на използване на вътрешните резерви, т.е. да топи натрупаните мазнини.

Като всички кратки диети, лимонено-медната само отчасти успява да намали складираните в тялото мазнини. За да се намали съпровождащия процес на изхвърляне и на течности, диетата включва изискването да се приема голямо количество вода.

Лимоните са изключително богати на витамин С и са доста ефикасен начин за сваляне на килограми. Всички полезни вещества, които съдържат лимоните тонизират организма и премахват неговите токсини, от друга страна киселината успява да се пребори с излишното, което се е събрало по нас.

В комбинация с меда, за който без съмнение може да се каже, че е един от най-полезните продукти в кухнята, можете да постигнете завидни резултати.

Диетата с лимони и мед е диета в пълния смисъл на тази дума – без никаква храна. Това, което можете да приемате по време на двудневния хранителен режим освен лимоните и меда е вода, както и неподсладен зелен чай.

Меню на лимонено-медната диета

То изисква пълен отказ от хранене през двата дни и неговата замяна с прием на течност с висока киселинност. Тя се приготвя като се смесят 3 литра вода с прясно изцедения сок на 15 лимона и 50 грама мед. Това е и единственото, което е разрешено за времето на диетата. Енергийната стойност на лимонено-медната смес е на практика нулева, т.е. отслабването започва незабавно и е бързо.

Голямата киселинност позволява да се потуши чувството за глад, а в същото време глюкозата и захарозата от меда, при отсъствие на каквито и да е мазнини и белтъчини, дава възможност за интензивно намаляване на теглото за сметка на запасите от мазнини в тялото.

Диетата с лимони и мед не е никак лесна за изпълнение, макар да е кратка. С други думи – не се опитвайте да я спазите ако не се чувствате добре, прилошава ви и т.н. Освен това макар и с мед, в диетата има много лимони, т.е киселина. Ако страдате от гастрит, язва или някаква друга форма на стомашно неразположение, този режим изобщо не е подходящ за вас.