Вещите на,починалата в края на февруари,певица Уитни Хюстън, бяха продадени на онлайн търгове за повече от 80 хиляди долара, или четири пъти по-скъпо от предварителната оценка.

Най-скъпо бе оценено бюстие с матово златен цвят, обшито с перли, с което Хюстън е излизала на сцената. То бе продадено за 19 200 долара.Част от другите продадени вещи са два чифта обеци –едните от черен оникс с циркониев обков,а другите с бели перли, както и жакет от сатен, с който Уитни блестеше във филма "Бодигард".

Някои от вещите са били обявени на разпродажба още през 2007 година, организирана за погасяване на дълговете на певицата.За разлика от сега тогава нито една от вещите не е била придобита от купувачите за повече от 1 000 долара.

Уитни Хюстън влезе в Книгата на рекордите Гинес като певицата с най-много награди. По време на творческата си дейност, започнала на 11 години в госпъл хора на баптистката църква "Ню Хоуп" в Нюарк, Хюстън е получила шест награди "Грами", 15 награди от "Билборд", 21 American Music Awards, две награди "Еми" и още много премии и награди в областта на музикалната индустрия.

Източник:БГНЕС