Здравейте ,момичета! Защо да не отскочим днес до един вълшебен континент, в който виното, природата и усмихнатите хора са неговият най-голям капитал? Ще ви отведем в Австралия и по-точно в Аделейд – прекрасен град, заобиколен от чудесни лозя!

Аделейд е град разположен в югоизточната част на щата Южна Австралия. Намира се на източния бряг на залива Сейнт Винсънт. Това е петия по големина град в Австралия след Сидни, Мелбърн, Брисбейн и Пърт. Има население от 1 180 000 души.

Атмосферата, която витае на всякъде някак неусетно може да пренесе всеки в страни като Гърция, Испания или Италия. Тук, за разлика от останалите австралийски градове, не сте в кралството на небостъргачите.

Градът разчита силно на бързо развиващата се туристическа индустрия и на производството на висококачествени вина, които намират изключително добър прием по целия свят и все по-успешно конкурират дори и известни марки от Средиземноморието.

Качествени сортове грозде се отглеждат предимно в долината Бароса, която се намира на двайсетина километра североизточно от Аделейд. Няма да е преувеличено, ако я наречем австралийската Андалусия.

Бароса всъщност действително дължи името си на едноименната местност в испанската провинция Андалусия. Наистина приликата между огнените пейзажи на южна Испания и Южна Австралия е поразителна.

Тук сред слънчевите и плодородни зами ще откриете прекрасни малки и много Аделейд е много красив и любим на много туристи град, луксозни хотелчета, които предлагат тишина, спокойствие и възможност човек да се откъсне от натовареното ежедневие.

Тук е едно от водещите места в света за практикуване на винен туризъм. Предлагат се възможности на туристите да наблюдават, а защо не и да взимат участие във всички етапи от производствения процес на виното.

Мястото е много актуално за хора, които желаят да сключат брак на интересно, романтично и нестандартно място или просто търсят идеалното място на което да прекарат медения си месец.



Забележителностите на Аделейд са многобройни. Вече споменахме за долината Бароса, която без съмнение е най-голямата атракция не само на града, но и на целия щат. На около 60км източно от града тече най-голямата и пълноводна река на континента Австралия. Не само, че си струва да се види, но направо си е задължително!