Здравейте, момичета! Холивуд явно е обхванат от истинска „винена епидемия” и звездите се надпреварват да правят собствени марки вино! Поредната звезда, попаднала под чара на великата напитка е Дрю Баримор.

Дрю е родена на 22 февруари 1975 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Дъщеря е на актьора Джон Дрю Баримор младши и Илдико Джейд.

Бабите и дядовците и от двете страни също са актьори, а самият Стивън Спилбърг е неин кръстник. Няма нищо учудващо, че младата Дрю избира актьорската професия.

След Франсис Форд Копола и Антонио Бандерас, тя е поредната холивудска звезда, която прави стъпки извън снимачната площадка и се отправя на „винено пътешествие", както самата тя се изразява.

Дрю Баримор, която освен актриса е и режисьор и продуцент, се присъедини към звездната плеада актьори – винопроизводители и предлага първото си вино не от къде да е , а от Италия, страна с големи традиции във винопроизводството.

„Виното е като пътешествие – споделя чаровната Дрю, откриваш нови места, нови сортове, вълнуващо е!”

Не случайно Дрю избира Пино Гриджио – сорт, радващ се на изключителна популярност в Америка.



Баримор Пино Гриджио е направено от грозде, отглеждано в областта Triveneto, Северна Италия. Този район е много известен с производството на свежи и плодови бели вина. Баримор заявява, че иска да създаде вино, което "отразява нейния стил и индивидуалност: свеж, динамичен и забавен”.

Баримор Пино Гриджио е с бледожълт сламен цвят, с нежно доловими нотки на пресни кайсии и свежи цитрусови аромати. Какво повече се иска за чаша бяло вино?



На бутилката Баримор Пино Гриджио е изобразен фамилния герб на Дрю, който е проектиран от популярния уличен артист Шепърд Фейри и Уилсън Даниелс, изключителен вносител на вината за Америка.

"Много съм развълнувана, че ще мога да споделя моето вино с приятелите и семейството ми, както и с други любители на виното" – споделя чаровната актриса.



А бутилка вино Баримор ще стартира първо в Калифорния, преди да превземе и другите щати и да излезе извън пределите на Америка, така както направиха и другите големи холивудски звезди.

Слънчева седмица от Хиливуд, момичета! И не забравяйте да се усмихвате!