Бричовете не са от най-лесно коригиращите се части от тялото, но при повечко труд от ваша страна не след дълго резултатът ще е налице.

Важно е да се знае, че в борбата срещу тази проблемна зона най-голямо внимание трябва да се обърне на упражненията. Правилното хранене и масажите също са от значение.

Или нека го опишем така - 40% от усилията трябва да се отделят на упражненията и по 30% за храненето и масажите. Ако правилно си разделите нещата, които трябва да правите, няма да ви отнеме много време свалянето на нежеланите мазнини в областта под ханша.

Комбинирайте упражненията за бричове с масажи. Можете и сами да се масажирате с масажор или да си харесате подходящо студио за масажи.

Има около 10-15 вида упражнения за премахването на бричовете. Не е трудно да ги откриете в интернет мрежата. По-сложното е да изберете най-подходящите от тях точно за вас и да ги изпълнявате правилно и постоянно, като с течение на времето увеличавате натоварването.

Предлагаме ви няколко упражнения, които можете да изпълнявате вкъщи и са лесни за изпълнение.

Легнете на една страна и се подпрете на лакътя си. Краката трябва да са събрани и изпънати. Започнете да повдигате единия крак с бързо темпо за да се получи нещо като пружиниране. Това движение напряга мускулите до максимум. След това сменете крака и продължете по същия начин. Упражнението се извършва в три серии по 15 пъти. Постепенно можете да увеличавате продължителността.

Използвайте движенията познати от балета. Застанете в изправено положение и с едната ръка се хванете за стабилна опора. Започнете движение (тип махало) с противоположния крак встрани, но се старайте да бъде точно встрани. Продължавайте да изпълнявате упражнението, докато не усетите парене.

Заемете широк разкрачен стоеж, ходилата нека бъдат разтворени настрани. Започнете да клякате, докато бедрата не застанат в успоредно положение спрямо пода. Бавно се изправете, след това продължете да повтаряте упражнението.

Колкото до храненето, за да избегнете натрупванията на мазнини в участъците на ханша, ограничете до минимум сладките и пържени изделия, намалете ориза и картофите, пийте много вода, забравете за газираните напитки. Яжте повече млечни продукти и намалете алкохола и кафето.