Автор
Woman.bg

Тайните за страхотна форма на Елизабет Хърли

Лиз Хърли е на 46-години и изглежда страхотно.

Визията й е пример за доста жени по света. Именно заради това от Zest Magazine са се спрели именно на нея за лице на новата им корица.

В интервюто към изданието, пък актрисата споделя как се поддържа в тази завидна форма.


Диета

Лиз не яде полуфабрикати, консервирани храни и други полуготови ястия. Въпреки това актрисата не е и почитателка на суровоядството. За нея най-добрият вариант за хранене са домашно приготвените гозби.

"Ако се замислите, дори и "най-вредната" домашно приготвена торта съдържа само четири съставки: яйца, брашно, захар и масло. От друга страна пребройте съставките на сладкишите, които се продават в магазина, искате ли всичко това да попадне в организма ви?" - пита актрисата.



Спорт

Хърли винаги е признавала необходимостта от упоритата работа върху себе си. Но според нея, потребностите й са по-близо до йогата и пилатеса, отколкото до аеробиката и силовите упражнения (особено през зимата).

"Всеки ден се разхождам заедно с кучетата си и периодично се насилвам да сменям бързото ходене с бавен бяг, но открито мога да призная, че не мога да тичам! Особено ми е трудно през зимата, когато липсва стимулът "да изглеждаш добре на плажа".

Да се бори с нежеланието й да спортува и помага половинката й в живота - бившият състезател по крикет Шейн Уорн.

"Шейн се отнася много отговорно към тренировките - той е бил професионален спортист почти 20 години. Често ме заплашва, че ще започне да ме води със себе си на джогинг, но аз отлагам за колкото е възможно по-натам."

Сън

Британката споделя, че с възрастта (особено след като навършила 40 г.) започнала да чувства по-голяма нужда от пълноценна почивка.

"Когато бях на 20 г., без проблем можех да спя по три часа на ден, да пия кафе, да хапвам чипс и да пуша цигари и да изглеждам страшно привлекателна. Сега изглеждам ужасно, дори да спя двойно повече, дори да спазвам диета."

Възраст

"Не смятам, че щом една жена остарява, тя става по-непривлекателна. Просто вместо да отделяте много време и сили, за да се "подмладите", стремете се да изглеждате добре за възрастта си."