Всички обожаваме крем супите.

При тях обаче разнообразието не е толкова голямо, затова днес решихме да ви представим една по-нестандартна рецепта.

Необходими продукти за 4 порции:

500 г целина
1 средно голяма глава лук
300 г картофи
50 гр масло
1 супена лъжица лимонов сок
сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете на дребно лука, а целината и лука нарежете на средноголеми парчета.

Разтопете маслото на слаб огън в тенджера. Сложете лука и го запържете за около четири минути.

След това добавете целината и лука и ги запържете за още 10 минути.


Долейте 1, 5 л вода или пилешки бульон, изчакайте да кипне, покрийте с капак и варете докато картофите станат готови - около 20 минути.



С помощта на блендер разбийте получената смес докаго консистенцията й не стане еднородна.



Добавете лимонов сок, сол и черен пипер на вкус.

Украсете с целина при сервирането.