Нека си представим, че е студен, зимен следобед... На гости са дошли Вашите момичета и се готвите да прекарате няколко сладки часа в приказки и смях.

Какво би допълнило този великолепен следобед? Купа плодове – може би, но те не действат на сетивата толкова отпускащо като шоколада, например. Шоколадови сладки – звучи вкусно, но прекалено сладко. Алкохолен десерт, тирамису – звучи твърде добре, за да бъде истина...

Или може би не!

Ще ви предложим една страхотна рецепта за тирамису десерт с Baileys с вкус на лешник, който заслужава вниманието на Вас и Вашите приятелки.

Необходими продукти:

8 бишкоти
Студено кафе
Карамелов сладолед
10-20г ликьор Baileys с вкус на лешник
150мл сметана
1с.л. захар
Настърган шоколад на вкус

Начин на приготвяне:

Бишкотите се нареждат изправени в чашата, в кръг.

Налива се малко кафе.

Добавя се сладоледът и разбитата сметана със захарта и ликьора.

Посипва се настърган шоколад.

Вашето кафе-тирамису е готово!

Със сигурност всяка жена може да разкаже за най-приятните мигове със своите приятелки. Затова и Baileys стартира конкурса „Моите мигове, моите приятелки” на http://www.facebook.com/BaileysBulgaria, в който кани всички да дадат своите доказателства за женското приятелство.

Най-харесваните снимки и есета, вдъхновени от специалните моменти с вашите приятелки, и споделени в следващия един месец до 21 ноември, ще бъдат наградени с уникално изживяване: фотосесия на по чаша Baileys в подбрано заведение, реализирана от екипа фотографи, стилисти и гримьори на списание Грация и запечатана на страниците на списанието.