Автор
Woman.bg

5 храни, които ще ви помогнат да се преборите с тлъстинките по коремчето си

Със сигурност знаете поне няколко упражнения, които са създадени, за да се преборят с тлъстинките, които са натрупват по корема и талията ви.

Ако обаче искате да добавите към тях още един съюзник, който да ви подкрепи в тези усилия, е добре да премахнете захарта и преработените въглехидрати. Освен това е добре да въведе в менюто си храни, които изгарят мазнините.

Ето и някои от тях:

Овесени ядки

Със сигурност смятате, че ако ядете по-малко ще свалите повече килограми. Много важно е, обаче да не прескачате хранения, особено първото хапване за деня. Поемането на здравословна закуска повишава метаболизма ви, регулира нивата на кръвната ви захар и ви дава незаменима енергия. Овесените ядки са богати на фибри и са страхотен вариант за старт на деня.

Най-добре е да подберете обикновени овесени ядки, защото в миксовете често има добавена захар.

Рецепти с овесени ядки:

Овесена каша – Гуинет Полтроу

Овесена палачинка

Класическа закуска: овесени ядки с дребни плодове

Овесена диета

Боровинки

Изследванията показват, че боровинките са страхотен съюзник в борбата с коремчето, те буквално стопяват мазнините. Те са сезонен плод, който трудно се намира, но според специалистите дори и замразените боровинки са добро попълнение към менюто ви, защото запазват по-голямата част от качествата си, дори и в хладилника.

Бадеми

Според учените мононенаситените мазнини са тайна съставка, която помага за изгарянето на тлъстинките на коремчето. Е, бадемите са страхотен техен източник. Освен това те ще подтиснат необузданите ви изблици да поглъщате храна, защото са и добър източник на растителен протеин и фибри.

За малко разнообразие ви предлагаме това Смути с бадеми и боровинки.

Сьомга

За да имате стегнато коремче е задължително да намалите до минимум пържените и калоричните храни в менюто си и да повишите тези, които съдържат протеини. Такива са сьомгата, тофуто и пуешкото месо. Те ви дават много енергия, освен това изразходвате доста повече калории докато ги храносмилате.

Когато ви се хапва риба ви препоръчваме да се спрете на сьомга или риба тон, защото те са богати на омега-3 мастни киселини, които намаляват възпаленията в организма и регулират хормоните.

Рецепти със сьомга:

Сьомга с Маскарпоне и сушени домати

Сьомга с чери доматки и мента

Салата от сьомга с магданоз и каперси

Шишчета от сьомга с къри

Сьомга на скара с “тандури масала”, аспержи и салата “айсберг”

Сьомга с горчица и кафява захар

Предястие: Сьомга с домати и авокадо

Сьомга с ядки и гъбена гарнитура

Сьомга-сандвич

Маруля

Зелените зеленчуци като марулята, руколата, спанака и броколито са страхотна комбинация от витамини, минерали и фибри.

Страхотна идея е да си направите една зелена салата са обяд, която ще ви държи сити до следобеда. Ако пък хапнете една малка салата преди основното, ще забележите, че ще хапнете доста по-малко от него.

Рецепти:

Салата с авокадо и чили

Зелена салата с авокадо

Салата със сирене, ябълки и краставици

Перфектна фигура със зелена салата