"Дойде ми време и на мен да направя тази важна крачка в моя живот - да мина под венчилото. Много съм щастлив. Изключително съм радостен и защото очаквам второ дете от Николета" - сподели Божинов в интервю за 24 часа.

"С Николета сме безумно щастливи. За себе си се чувствам напълно готов да извървя тази важна крачка в живота точно с Николета. Готов съм да се оженя. Осъзнаваш, че създаваш семейство, вече не си ерген, ставаш по-отговорен" - добави футболистът.

Божинов издава, че предложил на екс плеймейтката брак... по телефона. "Тя беше в България, аз си бях тук, в Португалия. Купих пръстена. Казах на един мой приятел да дойде да го вземе. Той дойде и й го занесе. А аз й звъннах по телефона и й предложих да се омъжи за мен. Не знаех кога ще се прибера в България, а просто нямах търпение да й предложа. Не исках да губя време. По телефона също стана много приятно и вълнуващо. След това, като се видяхме, й го казах и на четири очи" - издава Валери и добавя, че сватбата ще е скромна, със семействата и близки приятели.

Божинов признава, че иска бебето да е момче, докато Николета вярвала, че ще е момиченце. "Като й пиша есемеси, че съм сигурен, че ще е момче, тя се пали и се ядосва. Но нормално. Скоро ще разберем. В този мач и двамата ще сме победители" - смее се футболистът.

"Николета е мъжко момиче. Грижи се за мен, грижи се за себе си, грижи се за къщата. Уникална жена съм си намерил" - завършва той.