Мляко и мед

Съвсем не е удивително, че млякото и медът притежават чудесно влияние върху косата ни. Нещо повече, тези два ингредиента често се използват и за това, да поддържат здравето и красотата на лицето и тялото ни. Те могат да се използват и в грижата за косата, особено когато става въпрос за изправяне.



За да има оптимален ефект е необходимо да приготвите специална смес, която благотворно да повлияе на структурата й. Трябва да налеете мляко в чаша, да добавите чаена лъжичка мед и ако правите това през лятото, може да добавите смлени ягоди.

Сместа се нанася на косата и след това главата се увива с кърпа и остава така два часа. След това е добре да измиете добре, като използвате шампоан, който също е предназначен за изправяне на косата.

Топло масло

а благотворното влияние на растителното масло за здравето на косата знаят всички, истината е, че то може да помогне и тук за изправянето на буйните къдрици.



За тази процедура е най-подходящо да използвате зехтин, който предварително затоплите до 45º-50ºС. После с масажни движения е необходимо да втриете маслото в косата, и да увиете главата с кърпа. В такава маслена баня косата трябва да стои поне половин час, след което трябва добре да я измиете с топла вода.


Кокосово мляко

То влияе добре както на състоянието на самата коса, така и на изправянето й. За това използвате това средство трябва да вземете една чаша кокосово мляко, да добавите сока от един лимон и добре да размесите, съветват kozmetikata.bg.



Полученият балсам втривате във влажна, чиста коса, увивате главата с кърпа и оставяте така 20 минути, след което измивате с топла вода и шампоан.