Автор
Woman.bg

Пикантни макарони на тиган с боб, телешка кайма и сирене Чедар

Бърза, вкусна и засищаща вечеря!

Необходими продукти:

половин чаша нарязан лук
половин килограм говежда кайма
половин чаена лъжичка чесън на прах
1 с.л. растително масло
250 грама сварени макарони
500 грама сварен боб (от консерва)
250 грама доматен сос
1 чаша вода
1 чаена лъжичка чили на прах
половин чаена лъжичка кимион
1 чаена лъжичка сол
1 чаша настъргано сирене Чедар

Начин на приготвяне:

1. В голям тиган сложете лука, чесъна и каймата и запържете. Добавете боба, доматения сос, водата, чилито на прах и солта. Покрийте с капак и оставете да къкри за 15-20 минути.

2. Добавете сварените макарони и разбъркайте. Отгоре посипете с настърганото сирене и оставете да къкри, докато сиренето се разтопи.